Det ble klart mandag kveld at Storhamar Dragons straffes av hockeyforbundet med 15 minuspoeng, som følge av svak økonomi og brudd med lisensbestemmelsene.

- Hektet av uansett

Poengtrekket, med ni kamper igjen av grunnspillet, gjør kampen om tredjeplassen til en umulig oppgave for de gule og blå.

- Om det ble 15 eller 10 poeng var ikke så viktig. Vi er nå hektet av tredjeplassen uansett, og da blir motstanden tøffere i kvartfinalen. Men målet er det samme, og håpet om semifinale lever selvfølgelig. Men vegen dit blir vanskeligere, innser kaptein Mads Hansen.

Ferdig med poengtrekket

Det er ikke første gang han og lagkameratene blir servert en nedslående nyhet av slik karakter. Poengtrekket ble opprinnelig varslet i høst, men forbundet valgte å utsette avgjørelsen.

- Jeg har ikke snakket med gutta ennå, men vi som skal gjøre jobben på isen var ferdige med poengtrekket noen dager etter forrige gang vi fikk beskjed. Sånt ligger ikke i våre hender, poengterer Hansen.

- Livsnødvendig semifinale

Spillerne virker mentalt klare til å forsøke å gjenvinne superformen som gjorde dem til et topplag i starten av sesongen. Det betyr alt for klubben.

Daglig leder Erik Kristiansen sier i dagens papirutgave av HA at han mener det er mulig å betale ned gjelda.
- Gjelda vi skal nedbetale over to år er ca 2,6 millioner, sier Kristiansen.
Utfordringen ligger i å skape en klubb med bærekraftig drift samtidig.

- Her er semifinale i sluttspillet livsnødvendig. Uten det, blir det tøft, sier han.

Varsler klubbmøte

I en meddelelse på klubbens hjemmesider i dag, gjør Kristiansen det klart at klubben ikke vil anke poengtrekket, men i stedet gi full gass mot målet om semifinale.

Der varsler han også at innkallelse til et klubbmøte vil komme, slik at alle fakta kan bli presentert og medlemmene få svar på alle spørsmål de sitter inne med. Samtidig forklarer han hvordan ingen penger er «blitt borte» i Dragons. Klubben har samlet inn totalt 1,8 millioner kroner gjennom blant annen en såkalt folkeaksjon.

- Uten den brede folkeaksjonen som ble dratt i gang, så hadde dette sett mørkere enn mørkest ut, slår han fast.

Dragons ligger fem poeng bak Lillehammer på tredjeplassen før det store poengtrekket slår inn. Med 15 minuspoeng rykker hamarsingene helt ned til en sjuendeplass med 47 poeng - og havner bak Lørenskog på tabellen. Lørenskog fikk seg en enda hardere poengsmell før sesongen startet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00