- Det er åpenbart at vi må ned på et helt annet kostnadsnivå. Derfor blir det betydelig mindre handlingsrom de kommende årene. Vi skal drifte klubben i balanse og samtidig betjene gjelda vår. Det er slutt på den tida vi bruker penger vi ikke har. Nå skal vi ta et krafttak for å gjøre opp for oss, sier lederen av Storhamar Dragons AS, Stein Onsrud.
Dette var det unison enighet om på styremøte denne uka.
Onsrud kunne ikke, etter styremøtet, gå i detalj med hvilke konsekvenser dette ville få, men la ikke skjul på at spillerlønningene må ned på et helt annet nivå heretter.
- Å gå i detalj om dette er for tidlig så lenge vi ikke har fått spikret noe budsjett ennå. Dette vil først bli klart i slutten av måneden, sa han.
- Vi har flere kontrakter vi må forholde oss til, men vi kan ikke lenger tillate oss å gå utenfor de grensene vi har satt for oss selv.
Hvor stort kostnadskutt det vil bli, kunne heller ikke Onsrud si noe om, men han var klar på at klubben kommer til å snu hver stein for må kutte kostnader i kampen for å overleve som ishockeyklubb.

Skal øke inntektene

Samtidig med at klubben skal kutte kostnader så det monner, skal det settes inn et krafttak for å øke inntektene. Men dette skal skje uten at det budsjetteres med inntektsøkning.
- Det vi eventuelt måtte få inn som ekstra penger, skal være en bonus som skal bidra til å bli kvitt gammel moro. Vi skal ikke ha noen negative økonomiske overraskelser heretter.
Stein Onsrud velger å være det han kaller betinget optimist på Storhamar Dragons vegne:
- Det ser lovende ut ute i markedet, men det får ingen konsekvenser for den prosessen vi nå er inne i. Vi skal igjennom en beinhard periode for å komme på fote igjen. Vi budsjetterer nøkternt og tar eventuelle økte inntekter som positive overraskelser.
Samtidig med at Onsrud & co. håper at markedsarbeidet skal gi et solid pluss i kassa, jobber klubben også for å finne andre måter å få inn penger på. Halvparten av aksjene er fortsatt usolgt og lufta ser ut til å ha gått litt ut av ballongen.
- Vi jobber fortsatt med dette og andre tiltak, sier Onsrud.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00