• SVARER: Dommersjef Geir Thomas Olsen.

Aleksander Smirnov uttalte etter tirsdagens kamp, hvor Martin Blakseth Huse måtte forlate isen med en hodeskade, og at han frykter for spillernes sikkerhet.

– Jeg skal ikke klage, men dommerne må ta taklinger mot hode og nakke. Jeg frykter for sikkerheten til spillerne mine, sa Smirnov.

Dommersjefen forstår russerens frustrasjon.

- Jeg synes det er fair at han sier det. Alle ønsker at sikkerheten er best mulig. Vi etterstreber hele tiden å bedømme de så godt vi kan ute på isen, alle de situasjonene, forteller dommersjef i Norges Ishockeyforbund, Geir Thomas Olsen, til HA-sporten.

- Mangel på respekt

Han erkjenner at dommerne i norsk hockey kan ta feil vurderinger, men han retter også fingeren tilbake til klubbene i jobben om å bekjempe stygt spill.

- I vår liga, og i andre, større og mindre ligaer, så er det vel en liten mangel på respekt hos spillerne, kan jeg kanskje si. Vi skiller fem minutters utvisninger fra det du sikter til og en ren takling. Vi kan ikke få gjort noe med selve støtet, for det kommer jo uansett, forteller han.

HA-sportens hockeyekspert, Tor Nilsen, forteller at han mener det er altfor variabelt mellom hvor mye spilleforståelse dommerne har. Også HA-sportens redaktør, Rune Steen Hansen, stiller spørsmålstegn ved om dommerne forstår spillet.

Tar imot forslag til løsning

Det får dommersjefen til å rynke på nesen.

- Det for stå for deres regning. Jeg tror vel de dommerne vi har er et produkt av den ligaen vi har, og det blir søkt å si at de ikke har spilleforståelse. Alle vil jo ha det perfekt, så hvis noen mener dommerne våre er dårlige, så får de komme med en løsning eller et forslag på hva vi skal gjøre med det, forteller han, før han fortsetter:

- Det er litt fristende å dra det tilbake til lag, trenere og coacher og spørre hvilket ansvar har de i det her? Min jobb er å gjøre sånn at dommerne gjør det best mulig, det er det ingen tvil om. Jeg skal ikke bortforklare noe, forteller Olsen.

Har noe å gå på

Hockeyekspert Nilsen forteller også at man ikke har vært flinke nok til å slå ned på taklinger mot nakke og hode, noe dommerne over flere sesonger har hatt som fanesak at de skal gjøre. 

Her er dommersjefen delvis enig med Nilsen.

- Det vil alltid være noe å gå på der. Så lenge vi har én takling vi ikke ser, så har vi alltid noe å gå på, forklarer dommersjefen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00