HAMAR: I fjor spilte Pål Johnsen og Christian Larrivée mye i undertall for Storhamar.
Det tappet de kreative, offensive spillerne for krefter, ikke minst til viktige avslutningsminutter av kampene.
Da Nathan Martz ankom Storhamar rett før seriestart, satte Michael Smithurst en tanke han hadde lekt med ut i livet: Å gi Storhamars egne unggutter hovedansvaret i undertall.

Lojalitet

I de siste kampene har Martin Blakseth Huse, Eirik Børresen, Trygve Hillestad og mer rutinerte Eirik Skadsdammen, sammen med backene, hindret scoringer imot når Storhamar har hatt en utvist.
Spesielt mot Vålerenga var det helt matchavgjørende. Oslo-laget hadde ti mål i overtall i år, men endte med ingen torsdag.
- Unggutta viser en utrolig glød i den jobben de gjør. Martin Blakseth Huse viste allerede i fjor at han er en av de beste, og det at en spiller som Trygve Hillestad i 4. rekka kommer inn i alle undertall og gjør en kjempejobb vitner om en lojalitet overfor laget som er imponerende, sier Michael Smithurst.

- Bedre jobb enn meg

Gjennom ungt ansvar i undertall har han frigjort energi til å skape mer framover på banen.
Etter hver utvisning kan han dytte inn uthvilte spillere, for eksempel Christian Larrivée.
Kanadieren spilte mye undertall i fjor, men elsker situasjonen i år.
- Ikke noe problem for meg. Jeg kunne uansett ikke gjort en like god jobb i undertall som de unge gutta gjør nå, det har vært utrolig bra, sier 29-åringen, og legger til:
- Hockey handler ikke bare om å lage mål, den jobben de gjør er minst like viktig.

Må få ned antallet

Samtidig er Larrivée sikker på at han kan legge mer press på motstanderen når han er tilbake på isen.
- Det gir meg mer energi når vi har overtall også, og rekka vår har scoret i overtall i alle kampene hittil. Det har gitt oss en god trygghet i powerplay.
Michael Smithurst ser bare en utfordring så langt i sesongen, og det er at Storhamar er for mye utvist, noe som ødelegger rytmen for enkelte spillere.
- Hvis vi kommer til å sitte like mye i utvisningsboksen må jeg vurdere å bruke noen av de beste i undertall innimellom, slik at de ikke blir kalde på benken.

Ydmyk bedriftsleder

Smithurst har høstet mye ros fra spillergruppa etter at han overtok som hovedtrener i sommer. Ikke minst for måten han snakker med hver enkelt spiller i forhold til oppgaver og motivasjon.
40-åringen kjenner sine egne styrker og svakheter:
- Det finnes flere inne i garderoben her som kan mer hockey enn meg, ler Storhamar-treneren og peker inn i spillergarderoben.
- Jeg har forsøkt å ta hovedansvaret for samfunnet Storhamar, litt som en bedriftsleder, og har et mål om at alle skal ha en rolle de kan være trygg i. Til lagets beste.
PS! Lørdag ettermiddag møter Storhamar Frisk Asker i Askerhallen. Med torsdagens innsats blir det seier.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.