Etter at Storhamar hadde slått Manglerud Star 2–1 i går kveld, ble de tildelt Sparta i sluttspillets kvartfinale. Det hadde ikke assistenttrener Pål Johnsen noe imot.

– Godt tak på dem

– Det blir interessant og morsomt å møte Sparta, er Johnsens umiddelbare reaksjon på kvartfinalemotstanderen.

For lagene har møttes i sluttspillet de siste tre sesongene. Alle seriene har endt på samme måte.

– Det blir tredje året på rad og det pleier å være tøffe oppgjør oss imellom, sier «Magic», som ser flere positive ting ved å møte nettopp laget fra Sarpsborg.

– Historikken er kanskje det som taler mest til vår fordel. Vi har slått dem ut to år på rad.

Trenger 1. rekka

Skal Storhamar avansere til semifinalen trenger de at lagets nøkkelspillere produserer. I fjorårets semifinaleserie og i denne sesongen er det en rekke som har produsert i særklasse mest.

Christian Larrivée, Joakim Jensen og Eirik Skadsdammen, som sto bak begge Storhamars scoringer i går, har vært et lite mareritt for Spartas målvakt Tommy Johansen. Den tidligere Storhamar-keeperen slapp inn ni mål på fem kamper fra den rekka i fjor, mens trioen har nettet seks ganger denne sesongen.

– Det blir gøy å møte Sparta. Jeg vet ikke om faktumet at rekka vår har prestert bra mot dem tidligere har noe å si, men det er godt å vite at det er et lag som passer oss, sier Joakim Jensen.

Pål Johnsen vet de gule og blå må sette trykk på motstanderens backer.

– Deres største svakheter er det defensive spillet. Der er nøkkelen vår, sier Johnsen, som tok med seg til fra gårsdagens kamp, som må rettes på.

– Vi var altfor udisiplinerte i dag. Spartas power play er meget godt. Vi er nødt til å skjerpe oss.

I TV2s hockeyekstra-studio i går var ekspertene klare på at verken Storhamar eller Sparta har råd til å ryke ut allerede i kvarten.

– Storhamar må forbedre seg kraftig hvis de skal ha en sjanse her. Ryker de ut her er det en fiasko for dem med dette mannskapet, legger Geir Hoff til.

Sparta best innbyrdes

Slik har det gått i seriens fem kamper mellom lagene: Sparta – Storhamar 5-0, Storhamar – Sparta 3-4, Sparta – Storhamar 2-3, Storhamar -Sparta 9-2, Sparta – Storhamar 7–3.

Les også
SPORT HATV: Eirik Salsten tror på moderklubben.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.