ZÜRICH: Under forrige VM kapret Norge en historisk kvartfinale mot Canada. Det var uten Patrick Thoresen (opptatt med NHL) og Tore Vikingstad (skulderskade).

Nå er begge to tilbake, og danner igjen vår fremste trio, sammen med Modos Per-Åge Skrøder.
Og skal Norge ha noe som helst håp om å gjenta bedriften fra i fjor, er det denne rekka som må gjøre det.
Patrick Thoresen og Tore Vikingstad er spillere som holder meget høyt nivå.
De er spillere som kan skape noe på egen hånd.
Som kan dra av en spiller - uansett hva motspilleren og laget heter.
Begge har internasjonalt snitt, og passer perfekt med måltjuven Skrøder, som ofte sniker seg inn og banker pasningene fra de andre i nettet.

Viktig utstillingsvindu
Norges aller største stjerne, er Patrick Thoresen.

Han må skinne igjen, akkurat som han gjorde da han med tre mål mot Danmark, nærmest alene sendte Norge til OL i Vancouver neste år.
Norge trenger det. Men han trenger det selv også. For Hamar-gutten har ikke gitt opp håpet om å utvide rekken med 120 NHL-kamper ytterligere. Etter en god sesong på klubblaget Lugano i VM-vertslandet Sveits, vil et godt mesterskap i tillegg kunne fungere som en døråpner tilbake til verdens beste liga. Men det vil også være et middel i lønnsforhandlingene, dersom NHL ikke blir noe av nå, og han i stedet ender opp med å dra til Russland for å sikre sin økonomiske framtid.
Lønningene der er mer enn skyhøye.

Se opp for Holøs
Med superrekka i spissen, går det norske landslaget inn i mesterskapet vel vitende om at det aldri har sett bedre ut spiller for spiller framover på banen.

På backsiden er det også brukbart. Etter en kanonsesong i Färjestad, har Jonas Holøs (21) tatt enorme steg, og blir en viktig brikke. Sammen med Tyskland-proff Mats Trygg, vil Sparta-gutten være blant dem med mest istid for Norge.
De rutinerte ringrevene Anders Myrvold og Tommy Jakobsen holder også, dersom de klarer å unngå de litt for mange utvisningene de har for vane å dra på seg.

Grotnes varierer
På målvaktssiden er det Stjernens Pål Grotnes som igjen får tillit. Det han viste i fjorårets VM, var av en sånn standard at hockeyelskende kanadiere ikke kunne annet enn å la seg henrive av keeperen, som jobber deltid som snekker. På sitt beste er Grotnes en matchvinner for Norge, men dessverre svinger han veldig i prestasjonene. Han står foran den mer jevne Ruben Smith i køen, på grunn av sitt høyeste nivå og rutinen.

Samtidig er det vanskelig for Storhamar-keeper Smith å tilegne seg rutinen, dersom han ikke får spilletid og muligheter.

Samme plan som Dragons
Norge møter Finland i åpningskampen i morgen. Tsjekkia og Danmark er de to andre lagene i gruppa. Skal det bli rødt, hvitt og blått i mellomspillet, må de følge den samme planen som de gjorde i fjor.

Den minner ikke rent lite om planen Storhamar hadde suksess med i fjorårets, og delvis også i årets sluttspill.
Det handler om tålmodighet, disiplin og arbeidsmoral. De må dekke mest rom og flest skudd, vinne duellene og hjelpe keeperen mest. Samtidig må de være effektive, ettersom de sannsynligvis vil ha færre skudd på mål enn motstanderne.
Kan superrekka med Thoresen trylle inn mål?
Kan backene holde seg unna utvisninger?
Samtidig som Grotnes spikrer igjen buret?
La oss håpe det, for da - og bare da - kan Norge igjen overraske mot verdens beste.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.