HAMAR: I gårsdagens HA gikk Storhamar Dragons høyt ut med sitt mål om å ta NM-gull, til tross for at laget lå på sjuendeplass på tabellen.

Pål Johnsen mener det er en selvfølge at laget går for gull.
- Det høres kanskje litt dumt ut. Men vi kan ikke ha som mål å vinne en kamp i kvartfinalen. Skal vi holde på med detta, må vi gå for å vinne alt.

Har holdt seg unna
Johnsen viste hvor viktig han er for Storhamar, da han tok ansvar, kastet seg fram og sikret seieren da laget fikk sjansen i overtall med mindre enn to minutter igjen å spille.

- I dag var beina med hodet. Jeg følte meg pigg, sier Pål Johnsen.
Helt bevisst har 32-åringen holdt seg litt unna ishockeyen i skadeperioden.
- Jeg har brukt mye tid med familien, og har ikke vært med på bortekampene. Det har vært bevisst. Jeg har holdt på med dette i så mange år, og tenker hockey nesten 24 timer i døgnet. Jeg er i nærheten av å være hockeynerd, så iblant er det fint å lade batteriene litt, sier Johnsen.

Minnet om fjoråret
Etter spillet den siste tiden, er det lite som tilsier at Storhamar bør ha for høye forhåpninger.

Dragene må prestere opp mot maksimalt, for i det hele tatt å kunne håpe på noe mer enn en semifinale, noe også Torbjørn Orskaug understreker.
Realistisk sett, er ikke stallen bedre i denne mellomsesongen. Men også i fjor trodde fåtallet på at Storhamar kunne gå hele veien. Og mye minnet om suksessoppskriften fra fjorårets sluttspill mot Lillehammer i går.
Johnsen er enig.
- Vi må være best i landet til å forsvare oss. Å ødelegge er ikke så vanskelig i ishockey, det er å skape noe som er vanskelig. Vi må tette igjen bak og kontre, det var det vi var knallgode på i fjor. Der kan vi bli bedre nå. Når sjansen byr seg må alle fem gå samtidig.

Fornyet selvtillit
I 1. periode forsvarte dragene seg godt, og hogg til da de fikk sjansen. En tydelig pigg Johnsen serverte Eirik Skadsdammen, som ikke gjorde noen feil. 1-0.

I midtperioden ble dragene kjørt hardt av et godt bortelag, som presset Storhamar ned i egen sone.
Med litt flyt, mye offervilje og en kanongod Ruben Smith, klarte de blågule å holde unna. Den unge Stavanger-gutten lignet på matchvinnerutgaven av seg selv fra sluttspillet.
Og selv om Lillehammer var farlig frampå, og etter hvert fikk sin utligning, viste Storhamar en herlig vilje og innsats, og evnet å vippe kampen til sin fordel med Pål Johnsens fulltreffer.
- Det var godt å få litt fine bilder i hodet igjen. Både vi og publikum trenger det. Dette var et skikkelig kult derby, med glød, nærkamper og masse vilje, sier Johnsen.
Publikum, som hadde sittet på tuppen av stolsetet, spratt opp og jublet sammen med spillerne.
Stemningen i amfi`n i går, taler for at spillerne - og Hamar-folket - har fått tilbake litt av troen på at de igjen kan overraske når det teller som mest.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.