TRONDHEIM: Han reddet 40 skudd i Leangen Ishall, som til tider var het da hjemmelaget kjørte gassen i bånn i går.
Men Hestmann, som ikke har spilt siden Manglerud Star-kam-pen hjemme 31. oktober, spilte seg stort opp etter en litt rufsete åpning.
Høydepunktet var den omtalte redningen, liggende på ryggen.

Hørte at det gikk bra
- Jeg merket ikke at jeg reddet den, men jeg skjønte det på publikum. De sukket, og det var en bra lyd for meg akkurat da, sier Hestmann, og fortsetter:
- Jeg har ventet lenge på å få sjansen, og det gjelder å bite tennene sammen, og jobbe knallhardt uansett. Det var utrolig moro å få sjansen i kveld, og ekstra moro er det når det går bra, selvfølgelig, sier Dragons-målvakten.
Trevor Koenig har fått mye tillit av trenerduoen Johansson og Smithurst.
Og han har stått veldig bra.
Men i går viste bortelaget fra Hamar at de har to av ligaens beste målvakter.
- Det blir viktig, spesielt i sluttspillet. Jeg lærer mye av Trevor - og av backene. Det defensive er blitt bedre og bedre. Jeg er heldig som kan lære av en rutinert målvakt. Det er bedre enn å kjempe om plassen med en jevnaldrende, sier Robert Hestmann, som fikk en av sesongens mest fortjente bestemannspriser i går.
Trener Peter Johansson sa dette om målvaktspillet:
- Vi bestemte tidlig at han skulle stå denne kampen, og han ble bedre og bedre. Det er utrolig deilig å ha to så gode målvakter. Det er gull verdt. Det er viktig på trening også, sier Dragons-treneren.

Fikk mye skryt
Det var mange som skrøt av Hestmann i garderoben i går.
- Hestmann var imponerende. Han har stått lite, men viser at han kan stå glimrende, sier Joakim Jensen, som scoret to mål i går.
- Han vinner kampen for oss. Han klager aldri, og er alltid positiv. En suveren person. Det var utrolig moro at han storspilte i dag, sier Pål Johnsen.

Satte to kjappe
Det ble en litt rotete kamp i Leangen i går kveld. Hjemmelaget trøkket på, og var skumle på noen overganger.
Og det var nettopp to herlige overganger som løste mye for Dragons. To herlige pasninger fra Blake Cosgrove åpnet opp for Joakim Jensen og Christian Remo Nicolaisen: 0-2.
Inge Stokvik hadde stor fart på skøytejernene, og banket inn nytt håp for hjemmelaget.
Men så var det en god, gammel kombinasjon som punkterte kampen på slutten.
Et flipp-pasning fra Pål Johnsen, som koste seg bak mål, fant Joakim Jensens kølle. Han lirket pucken opp i det lengste hjørnet.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00