(Storhamar - Sparta 4-1)

Storhamar rundspilte Sparta etter alle kunstenes regler da Østfold-laget ble slått for tredje gang denne sesongen.

Linus Johansson leverte en ny god kamp for Dragons. I rekke med Luke Moffatt og Jacob Berglund, klarte de tre utlendingene å sette Sparta under hardt trykk.

- Jeg synes hele laget gjør en veldig god kamp. Vi vinner mange dueller og er vonde å spille mot i kveld. Det blir mye kriging når vi møter Sparta, og det viktig for oss å klare å holde de lenge i egen sone, sier Johansson.

Johansson kriget inn Storhamars siste scoring da han kjempet som en løve foran Tommy Johansen i sparta-målet.

- Det er herlig å score mål! Rekka jobber hardt for hverandre, og i dag var det jeg som fikk sette en puck. 

Tross den gode kampen, klarer ikke Linus å komme unna det faktum at rekkekamerat Jacob Berglund måtte forlate isen med en hodeskade etter et ublidt møte med albuen til Niklas Roest.

- Det er helt pinlig av Roest å gjøre det han gjør. Han går kun etter hodet til Jacob for å skade ham, og nå håper jeg forbundet tar grep. Sånne taklinger vil man ikke se på en hockeybane, avslutter Linus Johansson.

Larrivée-suser

Sparta fikk kampen tidlig inn i sitt spor. Pucken gikk sakte, og bortelaget virket fornøyde med tingenes tilstand. 

Storhamar hadde to store muligheter i overtall, men pucken ville ikke forbi tidligere Storhamar-spiller Tommy Johansen.

Men etter halvspilt periode fikk endelig Storhamar hull på byllen. Eirik Skadsdammen tok ned et skudd på tennis og serverte Joakim Jensen foran mål. Han fikk en enkel oppgave med å sende Storhamar i føringen.

Med under et halvt minutt igjen å spille, doblet Christian Larrivée ledelsen. Kanadieren dundret inn et hardt slagskudd fra blålinja. Skuddet var tungt, men det må være lov til å stille spørsmålstegn ved Johansens keeperspill. 

løkken østli-scoring

Hamar-gutten Eirik Børresen reduserte for Sparta i overtallsspill.

Etter scoringen tok Storhamar over spillet igjen. Sparta måtte spille mye i egen sone, og scoringen nærmet seg for Dragons.

Lars Løkken Østli satte inn 3-1-målet, før Linus Johansson la på til 4-1 etter å ha kriget hardt foran mål. 

sparta begynte å spille stygt

Kampen var i realiteten avgjort før tredjeperioden, men Sparta virket frustrerte. Først måtte Martin Gran forlate banen etter å ha fått en hard takling i ryggen av Kristian Østby. Med 43 sekunder igjen på klokka, gikk rullegardina ned for landslagsspiller Niklas Roest. Roest satte en stygg takling i ansiktet til Jacob Berglund, og Linus Johansson kastet seg inn for å sloss med Roest, men dommerne tok grep om situasjonen. 

de la rose signerte ny treårskontrakt

Storhamar har lenge signalisert at de ønsker å resignere supersvenskene Linus Johansson, Jacob Berglund og Erik de la Rose. I dag signerte de la Rose ny treårskontrakt med Storhamar.

- Jeg trives utrolig godt i Hamar og Storhamar, det er perfekt for meg å spille her. Jeg er veldig glad for at jeg har signert den nye kontrakten, sier de la Rose.

Storhamar stilte følgende lag: I mål: Andrew Engelage (Daniel Jørgensen)

1. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen.

2. rekke: Lars Løkken Østli, Adrian Saxrud Danielsen - Lars Erik Hesbråten, Mads Hansen, Martin Gran.

3. rekke: Jimmy Andersson, Magnus Eikrem Haugen - Linus Johansson, Jacob Berglund, Luke Moffatt

4. rekke: Stein Andrè Hagen,  Vetle Lindstad, Anders Gulliksen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00