• FOTO: Terje Midttun.
  • SLITER MOT STORHAMAR: Tommy Johansen har problemer mot gamleklubben.
    Fredrik Hubred Hagen

Storhamar har slått Sparta sju av sju ganger i løpet av årets sesong, og tidligere Dragons-keeper, Tommy Johansen, har slitt mot gamle lagkamerater hele sesongen. Johansen står med 86,0 i redningsprosent mot Storhamar på seks oppgjør.

Kl.19 DIREKTE: Følg Storhamar-Sparta live her!

Fredag slapp Johansen inn 5 av 20 skudd, og trener Mikael Kvärnstrøm så seg nødt til å bytte ut Johansen før den siste perioden. I går avgjorde Christian Larrivée thrillerkampen med et hardt slagskudd fra blålinja, som Johansen kanskje kunne ha reddet.

- Sparta har den svakeste keeperen

Ole Eskild Dahlstrøm er overrasket over hvor billige scoringer Storhamar har fått av Østfold-laget.

- Nå er ikke jeg noen stor keeperekspert, men for meg virker det som om Sparta har den svakeste keeperen i dette semifinalespillet, sier Dahlstrøm.

- Tror du Johansen har et Storhamar-kompleks?

- Nei, det kan jeg ikke tenke meg, selv om det har gått inn noen billige mål.

Johansen benekter at han har et Storhamar-kompleks.

- Jeg har ikke noe kompleks mot Storhamar. For meg er kampene mot Storhamar de kuleste kampene jeg vet om, sier Johansen, før han legger til:

- Jeg har ikke vært god nok mot Storhamar, det er jeg fullt klar over. De har mange gode enkeltspillere som trykker hardt rundt mål. De scorer ofte flere mål på rappen, og det er noe vi må jobbe med, sier Johansen. 

Dahlstrøm stiller seg undrende til hvordan Sparta har opptrådt på viktige tidspunkter i løpet av de to første kampene.

- Det er vanskelig å skjønne hvordan Sparta skal kunne vinne kamper når de gir bort ledelser kamp etter kamp. Man vinner ofte kamper ved å score tre mål i sluttspillet, men Sparta har rotet i avgjørende situasjoner, sier Dahlstrøm.

gode offensivt, svake defensivt

TV 2-profilen mener Storhamar må stramme opp sitt defensive spill til morgendagens kamp. 

- Storhamar er veldig gode offensivt, anført av klassespillere som Christian Larrivée, Linus Johansson og mange andre, men laget gjør for mange feil. Storhamar må krydre spillet sitt med en bedre defensiv, avslutter Dahlstrøm.

Litt statistikk fra sluttspillet 2015:

Toppscorer: Christian Larrivèe 7+5=12 (1) - Nathan Condon 4+4=8 (7)
Keeperduellen:  Andrew Engelage 2,07 GAA (3) / 92,0% (2) - Tommy Johansen 2,61 GAA (4) / 90,7% (6)
Sniper:  Christian Larrivèe 7 mål (1) - Nathan Condon 4 mål (4)
Servitøren:  Linus Johansson 7 assist (2) - Dion Knelsen 5 assist (6)
Overtall:  29,41% (2) - 25,0% (3)
Undertall:  69,57% (8) - 87,50% (3)
Beste back:  Patrik Bäärnhielm 0+6=6 (2) - Josh Godfrey 2+1=3 (6)
Best plus-minus: Moffatt, Johansson +9 (1) - Fredrik Lystad Jacobsen +5 (10)
Flest skudd:  Berglund / Moffatt 24 (7) - Henrik Malmström 33 (1)
Effektivitet:  31 mål på 213 skudd = 14,6% (1) - 26 mål på 237 skudd = 11,0% (2)
Sinnataggen:  Jimmy Andersson 10 min (21) - Erlend Lesund 31 min (4)

(KILDE: Storhamar).

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.