I kveld møttes seriefavorittene og Norges CHL-bidrag Storhamar og Stavanger for første gang siden vårens dramatiske NM-finale.

Storhamar tok ledelsen i første periode, men Oilers snudde kampen og vant 2-1 i en nesten fullsatt Hamar OL-Amfi.

- Pucken spretter dessverre ikke vår vei i kveld, sier Lars Erik Hesbråten.

Jensen-scoring

Storkampens første periode var rotete og sjansefattig, og gjestene hadde lenge et lite tak på oppgjøret.

Storhamar angrep uten flyt og ble offside-avblåst gang etter gang, men i periodens sluttminutter begynte endelig ting å stemme for de gule og blå. Christian Larrivée og Lars Erik Hesbråten fikk først hver sin gode mulighet, før Joakim Jensen fant veien forbi Henrik Holm med sekunder igjen av perioden. Fjorårets toppscorer tennis-styrte et skudd fra blålinja og Patrik Bäärnhielm inn til 1-0.

- Kampen har kanskje vært litt avventende fra begge lag. Ingen har tatt sjansen på å gjøre feil, så det var kanskje dette kampen trengte nå, sa Joakim Jensen til TV 2 Sportskanalen på vei inn i garderoben.

Utlikning

Drøye fem minutter ute i midtperioden kom Oilers meget nære 1-1, men Jonas Johanssons knallskudd fra blålinja spratt ut via tverrliggeren bak Oskar Östlund.

Joakim Jensen rakk å brenne en stor mulighet før Hampus Gustafsson rotet det ordentlig til for Storhamar. Svensken mistet pucken på offensiv blålinje, og Dan Kissel fant Rudolf Balcers med en pen stikker. Balcers satte enkelt inn utlikningen for siddisene.

Bare sekunder senere, i Storhamars første overtall for dagen, kunne gjestenes andre scoring også ha kommet, men Dan Kissel greide ikke å utnytte Alexander Reichenbergs pucktap.

- Vi spiller enkelt og bra og jobber hardt, så vi må bare fortsette med det vi gjør. Vi tror vi kan ta tre poeng i kveld. Det blir bra, sa Larrivée selvsikkert til TV 2 Sporskanalen i pausa.

Snudde kampen

Men bra ble det ikke for Storhamar, for mens Reichenberg traff stolpen, traff Andy Sertich nettmaskene for Oilers i tredje periode. Den amerikansk-kroatiske 32-åringen fikk sette inn 2-1 for gjestene etter at et skudd fra Josh Soares hadde funnet veien til ham via beinet til Christian Dahl-Andersen.

Storhamar la trykk på gjestene mot slutten av perioden, men greide aldri å score mål nummer to. Stavanger Oilers tok tre poeng, og fjorårets serie- og NM-gullvinner har dermed en luke på seks poeng ned til Storhamar i GET-ligaen.

Storhamars lag: Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Erik de la Rose, Christian Bull - Alexander Reichenberg, Jacob Berglund, Hampus Gustafsson.

2. rekke: Jimmy Andersson, Magnus Eikrem Haugen - Eirik Skadsdammen, Christian Larrivée, Joakim Jensen.

3. rekke: Patrik Bäärnhielm, Andreas Øksnes - Mikael Zettergren, Lars Erik Hesbråten, Martin Rønnild.

4. vingpar: Jørgen Langdalen, Martin Gran.

Relaterte artikler
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.