• GLAD: Her jubler Per Ledin for det han trodde skulle bli kampens siste og avgjørende scoring.
    FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
  • FEIRING: Det var antydning til sluttspill-tendenser på feiringen etter kampslutt.
    FOTO: Arve Hovelstuen Blystad

I kveld debuterte Per Ledin for Red Bull Salzburg, i det som ble en festforestilling av en hockeykamp mot HCB Südtirol.

Gjestene fra Südtirol var dødelig effektive, og midtveis i kampen ledet de 4-1. Men så våknet Red Bull Salzburg. De hentet opp ledelsen, og på 4-4 var det duket for debutant Per Ledin. Svensken, som kom fra Luleå for to uker siden, fikk pucken umarkert, vendte opp og dundret inn sin første scoring som Red Bull-spiller.

- Det var en utrolig god følelse å sette pucken i mål. Jeg spilte en elendig kamp, men det er ofte da scoringene kommer, gliser svensken.

Men Ledin ble ikke matchvinner. Med litt under minuttet igjen å spille, satt utligningen bak Fabian Weinhandl, og lagene måtte ut i sudden death. Der fortsatte kampen å bølge, men uten scoring. I straffekonkurransen avgjorde Konstantin Komarek med en nydelig backhand.

- Jeg vet at laget har hatt en tungt start på sesongen, så det var veldig deilig å få være med på en seier her i min første kamp, sier Ledin, som var en av dem som kom tilbake på isen for å bli hyllet av rundt 2.000 tilskuere.

skryter av norsk hockey

Tirsdag venter Storhamar på motsatt banehalvdel for Red Bull Salzburg, og det blir ikke lett, ifølge den svenske krigeren.

- Norsk hockey har kommet seg enormt de siste årene. Det er bare å se på hva spillere som Patrick Thoresen, Mats Zuccarello og Ole Kristian Tollefsen har prestert, så skjønner man at Norge har tatt store steg, sier han.

blir tøft å møte Storhamar

- Hvor godt kjenner du til Storhamar?

- Jeg har hatt mest fokus på dagens kamp. Men jeg skal innrømme at jeg har kikket litt på lagoppstillingen deres. Jeg kjenner igjen noen av navnene, sier Ledin, som er imponert over hva Storhamar har prestert så langt i Champions Hockey League.

- De har slått gode lag på veien, så vi må være på vårt beste dersom vi skal få med oss et godt resultat Det blir tøft å møte Storhamar, for det er kun gode lag som er igjen i CHL nå, sier han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00