• GLAD: Her jubler Per Ledin for det han trodde skulle bli kampens siste og avgjørende scoring.
    FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
  • FEIRING: Det var antydning til sluttspill-tendenser på feiringen etter kampslutt.
    FOTO: Arve Hovelstuen Blystad

I kveld debuterte Per Ledin for Red Bull Salzburg, i det som ble en festforestilling av en hockeykamp mot HCB Südtirol.

Gjestene fra Südtirol var dødelig effektive, og midtveis i kampen ledet de 4-1. Men så våknet Red Bull Salzburg. De hentet opp ledelsen, og på 4-4 var det duket for debutant Per Ledin. Svensken, som kom fra Luleå for to uker siden, fikk pucken umarkert, vendte opp og dundret inn sin første scoring som Red Bull-spiller.

- Det var en utrolig god følelse å sette pucken i mål. Jeg spilte en elendig kamp, men det er ofte da scoringene kommer, gliser svensken.

Men Ledin ble ikke matchvinner. Med litt under minuttet igjen å spille, satt utligningen bak Fabian Weinhandl, og lagene måtte ut i sudden death. Der fortsatte kampen å bølge, men uten scoring. I straffekonkurransen avgjorde Konstantin Komarek med en nydelig backhand.

- Jeg vet at laget har hatt en tungt start på sesongen, så det var veldig deilig å få være med på en seier her i min første kamp, sier Ledin, som var en av dem som kom tilbake på isen for å bli hyllet av rundt 2.000 tilskuere.

skryter av norsk hockey

Tirsdag venter Storhamar på motsatt banehalvdel for Red Bull Salzburg, og det blir ikke lett, ifølge den svenske krigeren.

- Norsk hockey har kommet seg enormt de siste årene. Det er bare å se på hva spillere som Patrick Thoresen, Mats Zuccarello og Ole Kristian Tollefsen har prestert, så skjønner man at Norge har tatt store steg, sier han.

blir tøft å møte Storhamar

- Hvor godt kjenner du til Storhamar?

- Jeg har hatt mest fokus på dagens kamp. Men jeg skal innrømme at jeg har kikket litt på lagoppstillingen deres. Jeg kjenner igjen noen av navnene, sier Ledin, som er imponert over hva Storhamar har prestert så langt i Champions Hockey League.

- De har slått gode lag på veien, så vi må være på vårt beste dersom vi skal få med oss et godt resultat Det blir tøft å møte Storhamar, for det er kun gode lag som er igjen i CHL nå, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.