Da Storhamar tapte 2-5 for Stavanger i den fjerde NM-finalekampen, gjorde 7.000 mennesker fjøset på Hamar vest mætt.

Blant dem var Canadas ambassadør i Norge, Artur Wilczynski.

Etter folkefesten skryter han hemningsløst av hockeyfeberen som herjer på Hamar.

Som i Canada

- Denne arenaen er stor for en by av Hamars størrelse, og at de klarer å fylle den opp, er utrolig. Stemningen var fantastisk selv om Storhamar tapte, sier mannen fra hockeylandet i Nord-Amerika.

- Jeg følte meg som hjemme. Det var store atleter på isen, og publikum visste å sette pris på deres prestasjoner. Jeg elsker å oppleve fansens entusiasme, fortsetter Wilczynski.

Møtte Storhamars kanadiere

Etter kampen snakket han med de kanadiske Storhamar-gutta. Både Andrew Engelage og Christian Larrivée havnet i ivrige samtaler med hockeyentusiasten, som har hatt det norske embetet i fire måneder.

- De virket som flotte fyrer, og jeg fikk inntrykk av at begge elsker å være her i Norge.

- Hvilken kanadier på isen ble din favoritt?

- Jeg fikk ingen favoritt der ute. Den norske fansen er min favoritt, svarer ambassadøren politisk korrekt.

Invitert med HA

En utgave av Hamar Arbeiderblad spilte en sentral rolle da ambassadøren ble invitert til OL-Amfi. Storhamar-supporteren Pia Isaksætre møtte Wilczynski på et arrangement for fransktalende i Oslo og trakk fram HA.

- Der var det et bilde av Larrivée og Engelage, så jeg viste ham det og inviterte ham med på kamp. Det skjedde tidlig i mars, og i dag ble han endelig med, forteller Isaksætre.

- Det var veldig hyggelig at han kom hit, og vi hadde det fint selv om det ble tap. Storhamar var veldig imøtekommende og lot ham møte spillerne, avslutter hun fornøyd.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.