HAMAR: Patrick Thoresen har nå vært på plass hos den russiske eliteserieklubben Salavat Julajev fra byen Ufa i tre uker. I helga avsluttet Thoresen og hans lagkamerater en tøff treningsleir med å vinne ei turnering i Sverige. Den legendariske hockeyspilleren Vjatsjeslav Bykov er full av lovord om den nye eleven fra Hamar.

- Patrick er en veldig god spiller. Jeg skal bruke ham sammen med de beste spillerne for å fullføre 1.- eller 2. rekka, sier Bykov til NRK.

- Godt å høre
- Det er godt å høre at Bykov har tro på meg. Det er hyggelig det, sier Hamar-gutten til HA-sporten.

Patrick skal i utgangspunktet spille i rekke sammen med Aleksander Radulov og Andreas Johansson, som begge har fortid i NHL - de også.
- Er dette spillere du fungerer godt sammen med?
- Ja, vi er ganske like spilletyper. Alle tre har bra driv på skøytene, jobber hardt og har blikk for spillet. Men Radulov er nok den største måljegeren av oss. Han er en notorisk målscorer.
- Jeg spiller sammen med to kjempegode spillere, og jeg synes vi har funnet hverandre bra, mener Patrick.

Johansson kamerat
Samspillet med Andreas Johansson fungerer også godt utenfor banen. De to er blitt gode kamerater og har skaffet seg leilighet sammen rett ved ishallen.

- Det er greit å ha noen å snakke med også, og vi har funnet en leilighet på 250 kvadratmeter. Her er det plass til begges familie når de kommer på besøk, og Andreas har en sønn på ni år, forteller Patrick, som selv har samboer og to barn som blir værende igjen i Hamar.
Akkurat nå er hockeyspiller Thoresen sliten etter en tøff oppkjøringsperiode de siste to, tre ukene.
- Vi har kjørt hardt. Det har vært harde treninger, men jeg kom godt forberedt og var rustet til dette. Treningsleiren i Sverige har vært slitsom, og det har vært mye reising til og fra kamper i Finland også.

Gjelder å vinne
- Hvordan vurderer russisk hockey i forhold til NHL-hockey?

- I og med banene er større her i Europa, blir det nok mer ro i spillet enn i NHL. Jeg synes også det virker bedre organisert, men jeg ennå ikke møtt noen russiske lag, så jeg skal ikke si noe for sikkert.
- Vinner dere serien?
- Gjør vi ikke det, har vi ikke vært gode nok. Å vinne er det eneste som gjelder. Nå har jeg vært rundt laget i to, tre uker, og jeg synes det ser veldig bra ut. Vi har et godt lag med mange utrolig talentfulle spillere, sier Patrick Thoresen.
Det er seriestart for Patrick og kompani 12. september, og da spiller Ufa borte mot Riga.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.