Storhamar leverte en ny bragd i DNB Arena og tok føringen i semifinaleserien.

Marerittstart

Stavanger gikk rett i strupen på Storhamar, og da Jacob Berglund ble utvist etter tre minutter, brukte vertene bare tolv sekunder på å ta ledelsen. Philippe Cornet fikk tid og rom til å skyte og overlistet Oskar Östlund.

Etter fem undertallspregede marerittminutter viste skuddstatistikken 11-1. Storhamar hang ordentlig i tauene.

Gjestene fortsatte å slite, men med snaue fem minutter igjen av perioden kom likevel 1-1. Alexander Reichenberg stilnet siddisene med en merkelig scoring. Lillehammer-gutten skjøt fra vanskelig vinkel, men pucken traff målramma og spratt i en høy bue over Ruben Smith og inn i Oilers-buret.

Skuddstatistikken fra den første perioden endte til slutt på 14-8, og selv om Storhamar knapt hadde skapt noe som helst, var lagene kommet like langt.

- Vi hadde veldig flaks som kom unna med 1-1 etter den perioden, sier Erik de la Rose.

Kunstmål av Berglund

Storhamar hadde til gode å treffe mellom stengene med et skudd da midtperioden var nesten halvspilt. Så fikk Jacob Berglund ting til å stemme. Svensken ydmyket Mats Larsen Mostue med en lekker finte, før han sendte 2-1 inn mellom beina til Smith.

Stavanger presset tungt på for utlikning etter Berglunds scoring, men så ble Petter Røste Fossen utvist. Pucken skulle dermed droppes foran Oilers-buret, og da Erik de la Roses direkteskudd spratt ut igjen, lurte brennhhete Hampus Gustafsson inn nummer tre.

Storhamar jaktet mer jubel i et nesten to minutter langt fem-mot-tre-overtall mot slutten av perioden, men de gule og blå ledet fortsatt 3-1 da én periode gjensto.

- Vi tar ikke utvisninger, mens Stavanger blir udisiplinerte. Og det klarte vi å utnytte, sier de la Rose.

Reichenberg avgjorde

Stavanger presset tungt etter sidebyttet, og med 13 minutter igjen å spille kom reduseringen. Storhamar tapte flere dueller på rad, og Rudolfs Balcers førte hjemmelaget ett steg nærmere.

Stavanger tok ut målvakt, Storhamar vant pucken, og Reichenberg satte inn 4-2 med 1.55 igjen av kampen.

Storhamar vant dermed 4-2. Hamar-laget leder nå 2-1 i kamper, og de kan sikre avansement til NM-finalen ved å vinne de to gjenværende hjemmekampene.

Nå håper svensken at Storhamar kan ta vare på hjemmebanefordelen de har skaffet seg.

- Vi må fortsette å ta vare på pucken, ikke bli redde for å spille, så skal vi nok kunne ta dem, sier de la Rose.

Storhamars lag: Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Andreas Øksnes, Erik de la Rose - Mikael Zettergren, Jacob Berglund, Hampus Gustafsson.

2. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Lars Løkken Østli - Alexander Reichenberg, Christian Larrivée, Martin Blakseth Huse.

3. rekke: Christian Bull, Scott Hotham - Anders Gulliksen, Lars Erik Hesbråten, Martin Rønnild.

4. vingpar: Patrik Bäärnhielm, Simen Løvhaug Hansen - Vetle Lindstad, Martin Gran.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.