(Storhamar - Nordstrand 33-20)

Det var en storfornøyd Stine Lidèn som snakket med HA-sporten etter den gode hjemmekampen mot tabelljumbo Nordstrand.

- Det er morsomt at det løsner skikkelig for oss. Jeg er faktisk litt overrasket over at vi scorer så mange mål som vi gjør, ettersom vi gjør en del feil i angrep, sier Lidèn, og fortsetter: 

- Men vi må ned på antall feil. Hvis vi spiller sånn mot Oppsal om en uke, kan det bli en forferdelig lang kveld. 

Lidèn reddet over 50% av alle skuddene og ble fortjent kåret til Storhamars beste spiller. 

- Forsvaret hjelper meg mye, og nå spiller vi mer sånn som jeg vil at vi skal spille i forsvar. Moa Fredriksson og Karoline Fredriksen gjør en god jobb med å presse Nordstrand-jentene ut på kantene, skryter Lidèn av sine lagvenninner. 

lidèn sto godt i mål

Storhamar gikk knallhardt ut og kjørte over gjestene. Etter to minutter var stillingen 3-0 til hjemmelaget

Men så kom Storhamars svakeste kampperiode. 3-0-ledelsen ble hentet opp i løpet av ett minutt. 

Men Storhamar våknet i tide og fikk stoppet blødningen. Lise Binger, Ellen Marie Folkvord og Maja Jakobsen sendte storhamar opp i en ny tremålsledelse.

Storhamar fortsatte å plage gjestene sine. Etter tjue minutter sto det 11-5 på måltavlen. De få gangene Storhamar-jentene ikke klare å stoppe Nordstrand, vartet Stine Lidèn opp med den ene gode redningen etter den andre. 

Kampen fortsatte i samme spor, og lagene kunne ta pause på stillingen 16-8 til Storhamar. 

dårlig start på andre omgang

Storhamar så litt slappe ut i innledningen av den andre omgangen. Trykket var borte i angrep, og  det var lettere for Oslo-laget å komme gjennom forsvaret til Storhamar. Dette var kampens svakeste timinuttersperiode av hjemmelaget.  Storhamar-trener Alfred Örn Finnsson pisket jentene sine fremover. 

Finnssons bønner ble tydeligvis hørt. Etter femten minutter, var stillingen 22-12 til Storhamar.

Da byttet den islandske treneren ut Lidèn for Maria Jekstad Aarstad.

Storhamar vant det siste kvartet 11-8, og sammenlagt ble det 33-20 til Storhamar.

Målscorere for Storhamar: Maja Jakobsen (8), Betina Riegelhuth (6), Ellen Marie Folkvord (5), Linn-Marie Birkeland (3), Lise Binger (3), Moa Fredriksson (3), Tonje Enkerud (1), Karoline Fredriksen (1).


før kampen:

Det har vært en tung start for Storhamar-jentene. Mange eksperter tippet laget på sølvplass, men etter seks serierunder er fasiten 4 poeng og en skuffende åttendeplass.

Gjestene fra Nordstand ligger på sisteplass. Oslo-laget har tapt alle sine fem kamper, og står med en målforskjell på 106- 141.

Det var en kampklar Linn-Marie Birkeland som snakket med HA-sporten før kampen. 

- I dag må vi være med fra start. Selv om Nordstand ikke ligger så godt an på tabellen, så kan ikke vi slippe oss ned. Dette kommer til å bli tøft. 

Storhamar må klare seg uten Martine Hovden. Fredrikstad-jenta sliter med en kneskade, og det er usikkert om Hovden er tilbake før jul. 

Kampen oppdateres underveis! 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00