Etter seieren mot Vålerenga i en kamp som var nærmest perfekt taktisk, drømte Storhamar om å skaffe seg en seiersrrekke tilsvarende tapsrekka før det snudde mot Sparta. Lillehammer ødela dette. Hvem ellers? De to førte periodene som så ytterst lovende ut, var solide, spesielt andreperioden, men så falt laget sammen de siste 20. Og det etter at Pål Johnsen hadde vært magisk ved to anledninger.

Magisk Magic

Første gangen da han scoret på slagskudd (!). Den andre da han krysset opp foran Lillehammer-målet, snudde seg rundt og plasserte pucken i krysset. Hvem andre enn Pål Johnsen kunne finne på noe slikt?

- Jeg scorer ikke ofte på slagskudd og jeg var fornøyd med den andre goalen også, men det hjelper lite når vi taper. Da forsvinner gleden. I den tredje perioden spilte vi med betong i hanskene og strøm i hele overskroppen, sa Johnsen og lagde et malerisk bilde av hvordan det var å bli utspilt.

- Vi tapte på over- og undertallsspillet vårt. Trøsten får være at det var slik i fjor også. Det løsnet først i den tredje semfinalen mot Vålerenga, men vi skulle gjerne sett at det løsnet litt før det nå. Det er bare at når det første løsner, så løsner det ordentlig. Vi må bare ha is i magen, gjøre ting enkelt og skyte først når de store sjansene dukker opp. Vi har vært for utålmodige hittil.

Har ingen resept

Lillehammer utnyttet overtallsspillet helt og fullt. De scoret på to av to muligheter.

På mange måter var det forskjellen på lagene i denne kampen og da gikk det som Christian Larrivée sa etter kampen mot Vålerenga søndag: - Vi har tapt minst seks poeng på dårlig overtallsspill. Denne gangen røk ytterligere tre poeng.

- Jeg har ingen resept på hvordan vi skal få dette til, sa Dragons-trener Aleksander Smirnov og ristet på hodet:

- Vi jobber mye med dette. Kanskje vi må gjøre ting enklere, sa han og ga Larrivée helt rett i at Storhamar har langt igjen for mange poeng som et resultat av for dårlig overtallsspill.

- I går var vi på veg mot noe igjen, men det stoppet med Lillehammers overtallsmål. Er du sliten fra før, er dette tungt å bære. Derfor falt vi mer og mindre sammen i den tredje perioden, sa Aleksander Smirnov.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00