HAMAR: Bare to norske spillere, Spartas Jonas Andersen (6+20) og Martin Røymark (10+15), har flere målpoeng enn Joakim Jensen (14+10). Men i scoringsposisjon er Jensen best. 14 scoringer kan ingen andre nordmenn varte opp med.

Det er bare Stjernens Henric Höglund (16) og Lillehammers Tomi Pöllönen (15) som har scoret flere mål enn Jensen.
Det hører også med til historien at sju utlendinger har flere scoringspoeng enn de tre beste norske. Henric Höglund topper med 32 (16+16).

Rett på mål
- Klart det er gøy å ligge høyt på scoringslista, men det skyldes at jeg har mange gode medspillere, sier mannen som lærte mye av tre år i canadisk juniorhockey.

- Rett på mål og kjappe avslutninger er mye av min spillestil, sier Joakim Jensen, som har byttet plass med Kristian Forsberg og som har fått Pål Johnsen og Antti Hilden som nye makkere i 2. rekka.
- Sammen med «Magic» blir det litt mer spill i etablert angrep, men det fungerer bra, og jeg merker meg jo at de andre også har funnet seg til rette i nye omgivelser, sier den målsultne oslogutten, som så langt i sesongen har vært Storhamars beste i overtall. Ni av 14 mål har kommet i powerplay.

På sikt
- Nå som du for alvor har etablert deg i norsk topphockey, hadde det passet bra med en landslagsplass?

- På sikt, kanskje. Jeg tenker ikke landslag i det hele tatt. Har nok med å utvikle meg videre som spiller i Storhamar.
- Fem strake straffetap er ikke bra?
- Nei, det er kanskje noen som ikke tror at vi trener på straffer, men det gjør vi flere ganger i uka. Og da setter vi dem. Foreløpig har vi ikke vært kalde nok i kamper, innrømmer Joakim Jensen, som gleder seg til kveldens kamp mot Vålerenga.

Vant fire av seks
Han scoret Storhamars eneste mål i sesongens første kamp mot Vålerenga. Da tapte dragene 2-1. Enga vant 2-1 i den andre kampen også. Da hadde Joakim en assist på Eerikki Koivus mål.

Storhamar har spilt bortimot 150 kamper mot Vålerenga. 41-42 prosent av disse har Storhamar vunnet.
I fjor vant Vålerenga fire av seks seriekamper, mens Storhamar var klart best i sluttspillet: vant fire av seks semifinalekamper.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00