Lønna for strevet var ett baklengs. Kampen jevnet seg ut, og de to siste periodene ble på ingen måte minneverdige for Storhamar.
- Vi var gode til å begynne med, I andre periode ødela alle utvisningene kampen. I tredje periode så vi ut som et vettaskremt juniorlag.
Fredrik Lystad Jacobsen var ikke i perlehumør i garderoben etter kampen. Vålerenga dro i land kampen på det de er best på: Overganger. Når Espen Shampo Knutsens gutter i tillegg er et lag som gjør få feil og som ofrer seg for hverandre, blir de vanskelig å nedkjempe.

Kan snu dette

- I den siste perioden kunne det virke som om det var vi som hadde presset på oss. Vi spilte med høye skuldre og lagmaskinen smuldret opp. Vi begynte å spille en og en, og da vinner vi ikke semifinaler. Dette var noen steg bakover i forhold til kvartfinalene, sa Fredrik Lystad Jacobsen som var meget godt klart over at Storhamar må vinne én kamp på Jordal og samtlige hjemme for å gå til finalen.
Det er mulig, men er det realistisk?
- Ja, mente Storhamar-trener Rune Gulliksen.
Han fikk også en del å jobbe med fram mot kampen søndag. Det stadig tilbakevendende problemet er at Storhamar verken scorer på sjansene sine eller i overtall. Hittil i sluttspillet har Storhamar ett overtallsmål - mot Sparta. Uttellingen er på stusslige 5,26 prosent.

Jobber med uttellinger

- Dette med uttellinger jobber vi med hver dag, og en dag må det løsne, sa Gulliksen som er fast i troen.
Det som skilte de to lagene i går, var at Storhamar gjorde feil i posisjoner der Vålerenga gjør alt etter boka. Mål nummer to og tre kom som en følge av at backene ikke ryddet unna på returer fra Tommy Jacobsen.
- Vi var ikke flinke på den biten denne gangen, men vi var heller ikke flinke nok til å komme hjem da Vålerenga hadde pucken. På det tredje målet var Eirik Børresen førstemann hjem. Det sier sitt, sa en målvakt som tidvis følte seg alene mot overmakten.
- Hva kan Storhamar lære av Vålerenga?
- Å gå rett på mål. Vålerenga spiller enkelt og effektivt. Det er noe vi med fordel, kan legge oss på minne, Etter dette kan det bare gå en veg: oppover. Nå gjelder bare en ting:
- Full skjerping søndag, sa Tommy Johansen.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00