At Storhamar kunne reise seg etter Oilers-tapet og ta tre poeng mot formsterke Sparta hjemme i Hamar OL-Amfi, hadde nok flesteparten av de 5.167 billettkjøperne en viss tro på.

At Storhamar skulle knuse tabelltoeren 9-2, forutså de aller færreste.

- Vi har veldig flyt i dag offensivt, og vi scorer nesten på alle sjansene vi har. Det var en sånn dag der alt går inn, smiler Joakim Jensen og fortsetter:

- Vi er veldig fornøyd, selvfølgelig. Det er mange som scorer for oss i dag, og det betyr at mange får litt godfølelse igjen. Det trenger vi, for nå er innspurten her, og vi skal henge med og gjøre oss klare for sluttspillet.

Larrivée-scoring

Det tok kun 14 sekunder for Storhamar å ta ledelsen. Pucken ble lagt inn foran mål, og en umarkert Christian Larrivée fikk skyte på dirketen. Pucken fant veien til nettmaskene, og de mange tilskuerne fikk en pangstart på kvelden. 

Like etterpå satte Storhamar inn sin andre scoring for kvelden. Storhamar spilte power play, og de gjorde arbeidsforholdene tøffe for Sparta-målvakt Tommy Johansen. Eirik Skadsdammen fikk pucken på venstresiden, og han skjøt for styring. Pucken spratt ut til Martin Blakseth Huse, som hadde en enkel oppgave med å dytte pucken inn i det tomme buret.

Sparta ga seg ikke, og etter snaut ti minutters spill var reduseringen et faktum. Didrik Nøkleby Svendsen satte pucken noe enkelt over Hestmanns skulder og opp i nærmeste kryss.

Men Christian Larrivée ville det annerledes. Han fikk pucken i egen sone, satte fart, spilte til Skadsdammen, som dro seg fri fra en Sparta-back og la pucken over til ham. Han tok imot, dro seg inn foran Johansen og sendte i vei en ispuck ved lengste stolpe. 

Klassescoring i overtall

Lars Erik Hesbråten måtte noe tvilsomt sette seg for en boarding på tampen av førsteperioden, og Storhamar måtte holde unna fra start i midtperioden. Det gjorde de med glans. Hestmann vartet opp med flere gode redninger, og offerviljen var stor da det ene skuddet etter det andre ble blokkert.

Så var det Storhamar som fikk prøve seg i overtall, og vertene skulle vertene virkelig vise frem en nydelig variant. Martin Blakseth Huse fikk pucken fra Christian Larrivée, så opp og la en nydelig backhand på bakre stolpe. Joakim Jensen fikk enkle arbeidsforhold da han satte pucken lekkert opp i motsatt kryss.

Men Storhamar ga seg ikke. De fikk en ny mulighet i overtall, og igjen skulle Sarpsborg-laget straffes. Christian Larrivée fikk pucken ute på venstresiden, tok to skjær inn i banen og  skjøt. Pucken forandret retning via en Sparta-kølle, og Johansen var sjanseløs da pucken smalt forbi ham. 

Målorgien fortsatte to minutter senere. Sparta vant en dropp i Storhamars sone, og Marius Hagberg skjøt et håndleddsskudd fra blålinja. Den gikk forbi alt og alle og inn via Hestmanns nærmeste stolpe.

Da Jacob Berglund satte inn Storhamars sjette scoring med et drøyt minutt igjen å spille, trodde nok de fleste at Storhamar hadde scoret sin siste goal for perioden.

Det hadde de ikke. Christian Larrivée fikk pucken midt på banen, satte fart, dro seg inn og sonen og skjøt. Pucken gikk noe enkelt mellom beina på Anders Johansson - som kom inn etter 5-1-målet. 

Power play - mål

Storhamar dominerte også den tredje perioden, og etter 48.03 satte Mikael Zettergren inn sin første goal. Berglund fikk pucken i rundvantet, så opp og fant landsmannen foran mål. Han gikk for kraft, og pucken gikk lynraskt inn mellom beina på en sjanseløs Johansson. 

Jacob Berglund var mannen som satte inn Storhamars niende og siste scoring. Jimmy Andersson fikk pucken av makker Magnus Eikrem Haugen, fintet skudd, dro seg forbi en Sparta-spiller og la pucken inn til Berlgund. Han tok imot, dro ut keeperen og satte pucken enkelt inn i det tomme buret.

Storhamars lag: Robert Hestmann (Oskar Östlund).

1. rekke: Jimmy Andersson, Magnus Eikrem Haugen - Martin Gran, Jacob Berglund, Mikael Zettergren.

2. rekke: Andreas Øksnes, Lars Løkken Østli - Eirik Skadsdammen, Christian Larrivée, Joakim Jensen.

3. rekke: Scott Hotham, Christian Bull - Martin Rønnild, Lars Erik Hesbråten, Anders Gulliksen.

4. rekke: Patrik Bäärnhielm - Hampus Gustafsson, Martin Blakseth Huse, Vetle Lindstad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.