Norges U20-landslag jakter opprykk til A-VM. De norske gutta viste at de absolutt blir å regne med da de gjorde kort prosess på Italia i åpningskampen søndag.

Sjokkåpning

Men det var antatt svakere Italia som åpnet best i Wien. to minutter og 36 sekunder ut i 1. periode fant Matthias Mantinger veien til nettmaskene bak Jonas Arntzen i det norske målet.

Det gikk nesten 10 minutter før Norge svarte på Italias ledermål, men Jostein Ekås utlignet til 1-1 etter 11 minutter.

Gulliksen snudde kampen

Derfra og ut var det ingen tvil. Storhamars Anders Gulliksen, som ble etterinnkalt til mesterskapet, la på til 2-1 minuttet senere på en scoring klubbkompis Christian Bull også noterte seg for en målgivende pasning.

Colin Olsen rakk å legge på til 3-1 før den første pausen i en periode Norge vant skuddstatistikken 19-8.

I midtperioden sørget Stian Nystuen og Martin Rønnild for at kampen i realiteten var avgjort da de økte til henholdsvis 4- og 5-1.

Ydmyket Italia i 3. periode

De siste 20 minuttene ble en ren transportetappe for Tor Nilsens gutter, som likevel passet på å ordne seg en solid målforskjell.

Fredrik Jørgensen, Henrik Knold, Johannes Johannesen scoret alle tre før kaptein Ludvig Hoff rundet av med to scoringer da han fastsatte sluttresultatet til 10-1.

Anders Gulliksen sikret seg ytterliggere to målpoeng med to målgivende pasninger, mens også Christian Bull og Martin Gran nøyde seg med hver sin assist.

Neste kamp for Norges U20-landslag er i morgen, da venter vertsnasjon Østerrike. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.