HA-sporten var på plass I Eisarena Salzburg i går da et revansjesugent hjemmelag jaget sin første serieseier for sesongen mot HCB Südtirol.

Hjemmelaget dro det inn på det såkalte håret.

De vant nemlig etter straffeslagkonkurranse: 6-5.

Fart på jerna

Det lukter transatlantisk av Red Bull Salzburg. Det er kanske ikke så rart. Trener Daniel Ratushny har nemlig gått den kanadiske hockeyskolen, og har tatt med seg mye fra gamlelandet.

Det handler ikke så mye om fysisk spill og dumping av pucken ned i offensiv sone. Det dreier seg mer om at de går vanvittig mye på skøyter, og jobber knallhardt. Det bobler nesten over av entusiasme.

I første rekke

Red Bull Salzburg har flere superoffensive spillere, gutter som liker å ha pucken, og som setter fart når de får pucken.

1. rekka med nyankomne Per Ledin, Ryan Duncan og John Hughes klampet gassen i bånn hver gang de fikk muligheten i går kveld. Hughes var best i den rekka, og han var flink til å holde i pucken. Det kunne bli litt mye av akkurat det i perioder, men Hughes er en spiller som bør holdes unna målet, og som ikke må få for mye plass.

Benn Ferriero i tredjerekka er en lignende type. Det virket som han hadde full tank i hvert eneste bytt. Det var intensivt, og det meste ble gjort med trøkk.

Konstantin Komarek, som ble matchvinner i straffeslagkonkurransen, imponerte også i går.

Gikk i strupen

En østerriksk ekspert på pressetribunen varslet om at Red Bull Salzburg har for vane å gå rett i strupen på motstanderne. Det gjorde de også i går kveld mot Südtirol. Men de fikk ikke mål, og etter hvert fikk Südtirol stengt midtsonen. De fikk stoppet hjemmelagets spillere før de fikk begynt å snurre rundt i offensiv sone.

Det handlet om å gi dem mindre plass, ligge tettere på dem.

Hjemmelaget prøvde kjappe spillvendinger en del, spesielt i starten av kampen. En løper prøvde å snike seg inn bak backene. Det fungerte et par-tre ganger, uten at det ble scoring.

Sårbare defensivt

Det er ingen tvil om at Red Bull Salzburg er best offensivt. For den voldsomme iveren etter å gå på mål, og presse motstanderen høyt, kostet noen baklengsmål i går kveld. Backene spilte med ganske stor risiko i perioder av kampen, og et par av backene hadde tempoproblemer da Südtirol-spillerne kom i 100.

På 1-3-målet gikk begge backene seg skikkelig bort, og fant ikke vegen hjem før det var for sent.

Da lå nemlig pucken i målet bak målvakt Luka Gracnar.

Hjemmelagets løpere slurvet en del på «hjemreisen» i går, og det gjorde at Südtirol-spillerne fikk noen muligheter to mot en og tre mot to.

1. keeperen ut

Luka Gracnar er førstekeeper for hjemmelaget. Det så ikke slik ut i går. Han hadde et par uheldige involveringer, og 1-4-målet var en keepertabbe.

Da skled han også av isen. Inn kom Fabian Weinhandl, som klarte seg mye bedre. Weinhandl er en stor keeper, med stor rekkevidde, og han virket rolig.

Bortelaget spilte smart etter en rufsete start, og det handlet som nevnt om å tette midtsonen, og spille tålmodig.

Sjansene og målene kom.

Og de fikk med seg ett poeng fra Eisarena Salzburg, hvor det var vanvittig trøkk fra drøye 2.000 hjemmefans.

Südtirol ledet gårsdagens kamp 4-1, men var udisiplinerte, og slapp inn to mål i undertall. De pådro seg fire tominuttere i rask rekkefølge.

Da blir det vanskelig mot alle lag.

Det sto 5-5 etter full tid, og det ble ingen mål i sudden death. De startet med fire mot fire og gikk etter hvert ned til tre mot tre. Det var en interessant vri.

I straffeslagkonkurransen ble Konstantin Komarek den store helten. Han scoret to ganger, og sikret hjemmelaget to poeng. Nå har de tre poeng etter fire kamper. Det er skuffende for bortskjemte supportere.

I morgen kommer Storhamar.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.