Sportssjef Sjur Rakstad-Larsen hadde møte med Smirnov fredag ettermiddag.

- Jeg var forberedt på at dette kunne skje. Jeg forstår valget til Sasja. Dette er en stor mulighet i KHL, som er en veldig attraktiv liga. Nå har vi en jobb å gjøre med å finne en erstatter, sier Sjur Rakstad-Larsen.

Smirnov skal være assistenttrener i AK Bars.

- Dette er en veldig spennende jobb, og en unik mulighet til å utvikle meg videre som trener, sier Aleksander Smirnov.

For snaue 14 dager siden diskuterte Storhamar-styret en eventuell ny treårskontrakt for Aleksander Smirnov, som ønsket langsiktighet, men styret landet på at de ville forholde seg til eksisterende kontrakt, som er en sesong til. Det som utlyste styresaken var høyst sannsynlig nyheten om at Aleksander Smirnov var ønsket i en KHL-klubb.

 - Sårbar klubb

Styreleder Geir Byberg sa dette etter møtet:

– Han har kontrakt en sesong til, og vi ble enige om å evaluere etter det. Vi er en sårbar klubb, og vil ikke forplikte oss for mer enn vi har dekning for. Det handler om å være forsiktig. Det var en ny treårsavtale, fra nå, som ble diskutert på dette møtet, sa styreleder Geir Byberg.

Verdensmester to ganger

Aleksander Smirnov startet karrieren i Khimik og var der til og med 1991-1992-sesongen. Så ble det finske TPS, før han ble Storhamar-spiller i 1996. Han spilte i gult og blått til og med 2000-2001-sesongen, før det ble Khimik igjen i to sesonger. Så returnerte han til Hamar og spilte tre sesonger til i Storhamar.

Russeren er verdensmester to ganger, og var trener i KHL-lagene Severstal, Neftekhimik og Atlant fra 2009 til 2013.

Han har trent Storhamar de to siste sesongene.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00