Aleksander Smirnov har ventet på et trenertilbud fra AK Bars i flere dager. Fredag kom det, og han takket altså ja til KHL-klubben.

– Dette er drømmejobben, som veldig mange ønsker seg. Det er en utrolig spennende jobb, og en unik mulighet til å utvikle meg videre som trener, sier Aleksander Smirnov.

– Vil satse på meg

Han har skrevet under på en ettårskontrakt som assistenttrener i første omgang. Zinetula Bilyaletdinov er hovedtrener nå.

– Jeg har fått forsikringer om at de vil satse på meg, og hvis alle parter blir fornøyde, kan jeg få en lengre kontrakt og en mulighet til å bli hovedtrener. Det er jo utrolig spennende, sier Smirnov, og legger til:

– Det var et vanskelig valg, men det som skjer det skjer. Det var litt rart å fortelle spillerne om avgjørelsen, men dette er hockeylivet.

Sportssjef i Storhamar, Sjur Rakstad-Larsen, hadde et møte med Smirnov fredag ettermiddag.

– Jeg var forberedt på at dette kunne skje. Jeg forstår valget til Sasja. Dette er en stor mulighet i KHL, som er en veldig attraktiv liga. Nå har vi en jobb å gjøre med å finne en erstatter, sier Sjur Rakstad-Larsen. 

For snaue 14 dager siden diskuterte Storhamar-styret en eventuell ny treårskontrakt for Aleksander Smirnov, som ønsket langsiktighet, men styret landet på at de ville forholde seg til eksisterende kontrakt, som er en sesong til.

– Vi er en sårbar klubb, og vil ikke forplikte oss for mer enn vi har dekning for. Det handler om å være forsiktig, sa styreleder Geir Byberg etter det møtet.

Det som utlyste styresaken var nyheten om at Aleksander Smirnov var ønsket i en KHL-klubb. 

Verdensmester to ganger

Aleksander Smirnov startet karrieren i Khimik og var der til og med 1991-1992-sesongen. Så ble det finske TPS, før han ble Storhamar-spiller i 1996. Han spilte i gult og blått til og med 2000-2001-sesongen, før det ble Khimik igjen i to sesonger. Så returnerte han til Hamar og spilte tre sesonger til i Storhamar.

Russeren er verdensmester to ganger, og var trener i KHL-lagene Severstal, Neftekhimik og Atlant fra 2009 til 2013.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.