• GOD START: Mads Hansen (f.v.), Jostein Smeby og Svein Skarpmo er godt fornøyd med sponsorsalget så langt. Nå mener de er mulig å selge for litt over en million kroner mer enn det ble gjort før forrige sesong. Foto: Rune Steen Hansen

Svein Skarpmo og hans assistenter Mads Hansen og Jostein Smeby hadde en liten vareopptelling i går. Og det ser bra ut med tanke på Storhamar Dragons' satsing mot neste sesong.

For det går mot en markant økning av sponsorinntektene.

- Vi har passert fem millioner nå. Jeg har forstått at det er på et helt annet nivå enn det var på samme tid i fjor, sier Skarpmo.

Det bekreftes av både Hansen og Smeby.

- Vi gjorde en del avtaler i august og september i fjor, men det er avtaler som er gjort allerede nå, sier Hansen.

- Det var mange som satt på vent på denne tida i fjor, supplerer Smeby.

For dårlige avtaler

Dette gir Dragons litt mer ro inn mot neste sesong.

- Nå kan vi være ferdig med det meste før ferien. Det er faktisk rift om å få være kampsponsorer nå, sier Skarpmo.

Det som likevel har overrasket ham mest, er hvor lavt nivået på avtalene som Dragons har hatt tidligere har ligget.

- Vi må løfte opp nivået. De største avtalene må heves betraktelig for å få det på et riktig nasjonalt nivå. Det har vært litt feil verdisetting her, sier Skarpmo.

I sesongen som akkurat ble avsluttet, solgte Dragons sponsoravtaler for 6,4 millioner kroner. Nå har Skarpmo & co. satt målet på 7,5 millioner kroner for kommende sesong.

- Og så må det økes med ytterligere en million kroner året etter. Da begynner vi å nærme oss noe. Du må huske på at jeg solgte for 11,5 millioner kroner for Nybergsund i 2008, sier Skarpmo.

2.483 i snitt

Samtidig som sponsorsalget har tatt seg opp for Dragons, jobbes det også med løsninger som gjør at klubben skal få balansert egenkapitalen.

- Målet må være å komme så nære null som mulig til sesongstart, sier Skarpmo.

Med et tilskuersnitt på 2.483 for Storhamar Dragons i 2013/2014, forteller det også at potensialet for klubben ligger der nå.

Og laget neste sesong skal ikke bli noe dårligere.

- Derfor trenger vi også gode avtaler. Hvis vi skal henge med i nasjonal sammenheng, må de største betale mer. Så enkelt er det. For når vi kommer til sluttstreken, er det to ting dette handler om: Det er penger. Og det er spillere, sier Svein Skarpmo.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.