Torsdag kastet Stavanger Oilers bort matchballen da Storhamar slo dem 2-1 i den sjette NM-finalen. Lørdag er det duket for en sjuende kamp, en kamp der begge lag kan sikre gullet.

En sluttspillserie i ishockey er et maraton der små hendelser kan snu opp ned på alt. Patrick Thoresen og hans SKA St. Petersburg presterte nylig kunststykket å gå fra 0-3 i kamper til å sende CSKA Moskva ut med 4-3 i sluttspillet i KHL.

Det er slike ting som gjør en sjukampserie så spesielt, og lørdag er det sluttspillet i Norge som skal avgjøres.

Uansett hva som skjer, så skal regjerende mester Stavanger Oilers eller Storhamar krones til årets mester.

Oilers-trener Petter Thoresen holder sitt eget lag som favoritt.

– Jeg tror ikke det er 50/50, jeg tror vi har større sjanse til å vinne. Det er sjelden vi taper hjemme, og det har vi ikke planer om å gjøre nå heller, sier han til NTB.

Thoresen vinner sitt tiende NM-gull som trener med seier lørdag. Han sier en sjuende kamp er noe helt spesielt.

– Å ja, da er det trøkk.

– Kjempemorsomt

Storhamars kaptein, Mads Hansen, sier det at de skulle spille kamp sju i finalen ble et samtaleemne i garderoben umiddelbart etter torsdagens seier mot Stavanger. Hansen er en av norsk ishockeys virkelige veteraner, men lørdag er det første gang han spiller kamp sju i en finaleserie.

– Det var avgjørende kamp i 2002 da vi tapte for Frisk, men da var det vel best av fem kamper. Vi snakket om det i garderoben at en sjuende kamp er noe man sjelden får være med på, så det blir kjempemorsomt, sier han.

Hansen tror hjemmefordelen til Oilers blir mindre reell enn ellers i en sjuende og avgjørende kamp, og mener begge lag har like god sjanse til å vinne.

– Ja, sånn er det vel alltid, sier han med et smil.

I torsdagens kamp var med enn 6.000 samlet i Hamar OL-amfi, de aller fleste Storhamar-fans. Lørdag blir det i overkant av 4.000 tilskuere i Stavanger, og da er det Oilers som har publikum på lag.

– Stavanger har et bra publikum, og det blir trøkk og en fin ramme rundt kampen. Så lenge det er liv og røre er det morsomt, men vi skulle gjerne spilt på hjemmebane, sier Hansen.

Johnsens siste kamp

Pål Johnsen spilte sin siste kamp på hjemmebane torsdag, og setter karrierepunktum med kamp sju lørdag.

39-åringen var med da Storhamar tapte i sjuende kamp for Vålerenga i semifinalen i fjor.

– Men i en finale har jeg aldri spilt en sjuende kamp, sier mannen med seks NM-gull.

– Gjør man noe annerledes foran en slik kamp?

– Nei, jeg har gjort de samme tingene i 23 år. Det er fryktelig kjedelig, men livet handler om rutiner, og gode rutiner gjør at du er klar til kamp.

Han sier den som er sterkest mentalt kommer til å vinne lørdag.

– De har alt å tape. Vi er bare glade for å få spille kamp sju. De ville avgjøre her, og de har hjemmebane. Vi skal bare spille så hardt vi kan og prøve å vinne, sier han. (©NTB)


Les også
SPORT HATV: Se Pål Johnsen i Rinkside.
Alexander Smirnov blir i Storhamar.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00