Svensken er en av flere Storhamar-spillere som har pådratt seg noen blåmerker i løpet av de fire første semifinalene.

– Den største utfordringen med Sparta er at de spiller fysisk hockey. De spiller helt på grensen, og gir ofte noen smeller etter at fløyta har gått. Det er vanskelig å holde hodet kaldt når det skjer så ofte, men lørdag må vi holde hodet kaldt. Vi må gi blaffen i Sparta-spillerne, og fokusere 100 prosent på oss sjøl, sier 23-åringen.

Spille aggressivt

Svensken, som har imponert i sin første sesong i Storhamar, gleder seg til den femte semifinalen i ettermiddag.

– Vi skal avgjøre dette hjemme nå, og kjøre over dem, bli ferdige. Vi ga dem ikke kamp torsdag, vi kom aldri skikkelig i gang. Det ble en bra sluttspurt, men denne gangen klarte vi ikke å ta dem igjen. Vi er best når vi spiller aggressivt og går mye på skøyter. Det orker vi, for hele laget er godt trent. Torsdag ble vi for passive og avventende. Det går ikke. Vi må finne tilbake til vår stil, og kjøre på, sier Jacob Berglund.

Rekka med Berglund, Linus Johansson og Luke Moffatt har vært en suksess i de fleste kampene denne sesongen.

Torsdag fikk også de litt is i rubben.

Tøft å jage

– Rekka vår må opp ett hakk. Vi ble også litt avventende, og det passer oss veldig dårlig. Rekka vår er best når vi har to mann høyt i banen for å vinne pucken.

Berglund håper at hjemmelaget tar ledelsen i ettermiddag, slik at kampbildet blir annerledes. Storhamar har ligget under i alle semifinalekampene mot Sparta så langt.

I tre av kampene har de gule og blå klart å snu det.

Torsdag kom det første tapet.

– Vi må gjøre ting lettere for oss sjøl. Det er tungt å jage i kamp etter kamp. Vi må være med fra start, fra første dropp, sier Jacob Berglund.

4.377 i snitt

Torsdag endte Spartas Josh Godfrey opp med fem minutter og liten disiplinærstraff etter taklingen på Christian Larrivée. Tv-bildene viste at Godfrey traff Larrivée med skulderen, ikke albuen.

Etter fire hjemmekamper i sluttspillet har Storhamar en snitt på 4.377 tilskuere, og er i særklasse best i eliteserien nå.

I går hadde vi en sak om at dagens kamp, med 5.000 tilskuere, er verdt rundt 500.000 kroner.

 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00