Men Rakstad-Larsen ønsker ikke å uttale seg om hvilke beløp de utbetaler til de enkelte spillerne dersom de skulle klare å snu semifinaleserien mot Stavanger Oilers og komme seg til finalen.

– Beløpene har jeg ingen kommentar til, forklarer Rakstad-Larsen til HA-sporten.

Etter det HA-sporten vet er det ikke veldig store summer spillerne mottar dersom de oppnår sluttspillssuksess.

Økte bonusene

De etablerte spillerne, som forventes å bidra mest i laget, som for eksempel kaptein Christian Larrivée og Jacob Berglund, vil motta 20.000 kroner ved avansement fra semifinalen. Trolig dreier det seg om rundt 15 spillere.

De mindre etablerte spillerne, mottar halvparten av denne summen, rundt 10.000 kroner.

Spillerne har allerede innkassert den samme bonusen for avasementet fra kvartfinalen, der Storhamar slo ut Sparta, etter 4-2 i kamper.

Rakstad-Larsen forteller at grunnen til bonusordningene er at man vet at klubben har råd til å utbetale disse pengene.

– Tidligere kunne bonusene være lavere enn de er nå, men da hadde spillerne høyere lønn. Da vi måtte senke de forskjellige spillernes lønninger, for å få budsjettet til å gå opp, så økte vi bonusene, forklarer sportssjef Sjur Rakstad-Larsen, før han fortsetter:

– Når vi spiller vi semifinale så har vi inntekter til å dekke bonusene, forklarer sportssjefen, som forteller at det er de samme bonusbeløpene nå som forrige sesong.

Ingen gull-bonus

– Så har vi fjernet bonusen for å vinne NM-gull. Det har sammenheng med at det ikke lenger er sånn i sponsormarkedet, at vi kan få de til å betale ekstra hvis vi vinner et NM-gull. Om vi vinner eller taper finalen, det har ikke så stor betydning for bonusene, forklarer han.

Dermed kan de beste spillerne maks få 40.000 bonuskroner ved suksess i sluttspillet.

Lars Erik Hesbråten sier dette om bonusordningen:

– Bonuser har vært der i flere sesonger, og jeg setter pris på at den ligger der. Vi får igjen litt ekstra, det er en ekstra belønning, sier Lars Erik Hesbråten, som er klar for revansje i kveld.

– Vi må vinne. Så enkelt er det. Vi må slippe oss litt mer løs fra start, gi alt, og ofre oss, sier Lars Erik Hesbråten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00