Til bortekampene i Trondheim kjører alltid Storhamar Dragons buss.

Med 400 kilometer hver veg er disse turene de lengste i løpet av sesongen. Bussen dro fra Hamar OL-amfi allerede klokken 07.45 lørdag morgen.

Regler og rutiner
Beskjeden dagen før var klinkende klar.

- Kommer du for sent må du vente deg bøter som alle andre, sa Jonas Norgren.

Det er nemlig faste regler og rutiner i bussen til bortekamper, akkurat som i garderoben før kamp.

Om du er førstemann i bussen, har du likevel ikke førstevalg på sete.

- Jeg tror ikke du kan sitte der, kom det fort fra oppmann Thore Saxrud. Det viste seg at HA-sporten hadde tatt Fredrik Lystad Jacobsens faste plass, og dermed måtte jeg finne et annet sete.

Ledere og støtteapparat sitter lengst fremme i bussen, mens hver spiller har to seter hver. For å få tiden til å gå, sitter noen med iPad, mens andre leser blader eller bøker.

Som yngstemann har Ole Petter Øvergaard ansvaret for å servere kaffe og yoghurt ved avreise. På hjemvegen må han plukke søppel.

- Slik har det vært i hvert fall gjennom hele min tid på A-laget. Altså over 20 år. Det er en del av Dragons-kulturen, sier Pål Johnsen.

Ekstra spesiell
På Alvdal er første matstopp, og spillerne fikk servert kylling med salat, ris og pommes frites.
Så bar turen videre til Trondheim.

Som planlagt var bussen på plass ved ishallen to timer før kampstart.

Etter en tung dag på isen ble det 5-4-tap for Dragons. Stemningen i garderoben var naturligvis laber. Ekstra spesielt ble det da Eirik Skadsdammen ble kjørt med ambulanse til sykehus.

Utenfor sykehuset sto 17 bekymrede spillere pluss et støtteapparat og ventet i spenning. Etter hvert kom beskjeden om at Skadsdammen måtte være på sykehuset over natta og at han hadde tre brudd på hjerneskallen. Det gikk det et gisp og et sukk gjennom hele bussen.

Hjemturen som allerede var lang nok, ble i hvert fall ikke kortere.

Flere hadde tatt med liggeunderlag som de la i midtgangen for å prøve å få et par timers søvn. Det hadde tross alt vært en lang og slitsom dag.

- Turene til Trondheim er alltid kjedelige, men lørdag ble ekstra spesiell på grunn av det som skjedde med Eirik, sier Pål Johnsen.

Klokken 02.35 på natten, 19 timer etter avreise, var vi tilbake utenfor OL-amfi'n. Da gjensto det kun å pakke ut og takke for turen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.