HAMAR: Dette er maksimumsutgifter og et cirkaanslag, blant annet basert på anslag HA-sporten har hentet inn.
Regnestykket ser slik ut: Totale driftsutgifter for 1. divisjon er av den tidligere administrasjonen i Storhamar, stipulert til mellom 322.000 og 350.000 kroner. Da er utgifter til buss, dommere, iskostnader og lignende tatt med. I tillegg til dette skal hver enkelt spiller utstyres med personlig utrustning.

Køller drar opp

Materialforvalter for A-laget i Storhamar Dragons, Jostein Smeby, anslår utgiftene til nytt utstyr, kjøpt i butikk, til å utgjøre anslagsvis 20.000 kroner. Køller, som er forbruksvare, koster 2.000 kroner per kølle. Dette kommer i tillegg. Forbruk av køller regnes med å bli fra seks til 12 for hver sesong. Flest køller vil de spillerne som spiller på både U19- og 1. divisjonslaget bruke.
- Det er viktig å ta med i denne sammenhengen, at mye utstyr kan arves eller overtas fra A-lagsspillerne, sier Smeby.
1. divisjonsstallen, medregnet U-19-spillerne og noen seniorspillere, består av rundt 30 spillere, som må fordele de 350.000 kronene mellom seg. Troppen skal ut i 36 kamper kommende sesong.

- Høres mye ut

- Kostnadsrammene som den tidligere administrasjonen har satt opp for 1. divisjonslaget, synes jeg i utgangspunktet høres høyt ut, sier oppmann Oddmund Blakset.
På grunn av ferien har han ikke selv regnet på hva en sesong vil koste, men han tror og håper at laget hans vil komme ut med lavere tall enn det den tidligere administrasjonen har kalkulert med.
- Det er jo en inntektsside i dette også. 1. divisjonslaget med spillere og foreldre, har allerede booket inn dugnader for langt opp imot 100.000 kroner og vi håper å kunne bygge ut dette ytterligere.

Spillerne er forberedt

- Vi har spilt med åpne kort overfor spillerne, derfor kommer ikke utgiftene som noen uforutsett bombe, sier trener for laget, Mattias Livf.
Livf kan dessuten opplyse at hver enkelt spiller har fått en reklameplass til disposisjon på drakta. Her kan de selv gå ut og skaffe seg en sponsor. Dette vil kunne avhjelpe den økonomiske situasjonen noe.
- På meg virker det ikke som om dystre økonomiske tilstander legger noen demper på iveren etter å trene og spille hockey. Jeg tror at de som er med i treningsgruppa for 1. divisjonslaget, er spillere som virkelig vil utvikle seg i sporten. Det at de må betale en del av den økonomiske innsatsen selv, gjør at de tar dette mer seriøst. Disse gutta vil noe med idretten sin. Det tar de konsekvensen av så langt jeg har sett til nå. Det er bra stemning i gjengen og vi har allerede mistet fire spillere opp til A-laget. Det er i seg selv en inspirasjon, sier Livf.

Leter etter penger

- Klubben betaler 60 prosent av alle reiseutgifter. Mer har vi ikke å bidra med, sier styremedlem med ansvar for sportslig satsing i Dragons, Rune Gulliksen.
- Med de økonomiske utsiktene vi lever med, er det ikke mer å gå på. Vi kan godt ønske oss mer penger, men de finnes ikke. Derfor blir det som det blir, men jeg tror også vi, gjennom dette, finner fram til de spillerne som virkelig vil noe med sporten sin. I så måte er spill i 1. divisjon overmåte viktig. Spranget fra U-19 til A-lagsnivå er for stort for de aller fleste, sier Rune Gulliksen.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00