HAMAR: Dragons-veteranen innrømmer glatt, at sluttspillet er det eneste han og kameratene tenker på nå. Selvsagt vil laget ha en ordentlig serieavslutning mot Lørenskog, men både Johnsen og omgivelsene hans begynner å merke på kroppen at et sluttspill nærmer seg.

Får Lillehammer

- Vi får Lillehammer i kvartfinalen, sier Pål Johnsen skråsikkert.
Det betyr best i sju kamper mot mjøskollegaen. Om Storhamar skulle gå videre, blir det best av sju kamper også i semifinalen og ytterligere best av sju dersom det skulle bli finale. Til sammen blir dette 21 kamper. Alt dette skal spilles i løpet av seks uker. Da blir det hockey døgnet rundt. Familie og venner vil merke akkurat det. Verken Pål Johnsen eller andre utøvere med puck og kølle, er kontaktbare i denne perioden.

Preger alt

- Omgivelsene merker godt på oss at vi fjerner oss fra dagliglivets mange utfordringer i denne perioden. Tankevirksomheten er på høyt nivå og det viktigste er få hvile og nok mat.
Selvsagt er et slikt kjør temmelig tøft, både for spillerne og omgivelsene.
- Vi merker det ikke så sjøl, før sluttsignalet går i siste kamp. Da er det som om verden rundt flommer inn over oss.

Reaksjonen kommer

- Når alt er over, kjenner vi hvor slitne vi er. Den følelsen har både kroppen og hodet fortrengt i lang tid, men jeg skal love deg at oppgjørets time kommer. Og det er brutalt, sier Pål Johnsen som har vært med på dette en haug med ganger som spiller for Storhamar.
Han og lagkameratene har vendt seg til at hockeyvåren skal være slik. Skulle Storhamar takke for seg tidlig i sluttspillet, dukker det gjerne opp en abstinensfølelse.

Lillehammer tøft nok

Storhamar velger kvartfinalemotstander sist av de fire lagene på toppen av tabellen. Han regner det som sikkert at lagene foran velger seg antatt svakere motstandere. Da står bare Lillehammer igjen.
- De kan være tøffe nok, de. Vi garantert action mot Lillehammer. En skikkelig hatkamp, sier Johnsen og forklarer: - Det ligger litt i historien. Lillehammer har slitt i mange år. Først nå er den gamle derbyfølelsen er våknet til liv igjen. Rivaliseringa er tilbake i fullt monn. Vi er ikke direkte glade i hverandre ...

God motstand en fordel

Men god motstand allerede i kvartfinalen, kan være en fordel også, skal vi tro Pål Johnsen.
- Bedre å hoppe i det og være skjerpet fra første stund. Det vil komme oss til gode i semifinalene, mener Dragons-kapteinen som tar det for gitt at Lillehammer får bank i best av fire av sju kamper. Klarer Dragons det, har de spilt på seg selvtillit og da kan det gå hele vegen, mener Pål Johnsen.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.