43 år gamle Nummelin har opplevd mye i løpet av hockeykarrieren. Han har vunnet VM-gull, spilt flere sesonger i NHL; vært på all star team i flere verdensmesterskap, og han har vunnet flere titler i ligaene han har spilt i.

Allikevel er finnen klar på en ting, når han får spørsmål om hvorfor han valgte en overgang til spill i Storhamar:– Når vi spilte på Hamar i november i fjor, med TPS, og jeg så atmosfæren i hallen, hvordan folket virkelig levde for hockeyen der, og det er ikke mange steder i verden det er sånn. Til og med i NHL, hvis det er 20.000 på kampene, så er ikke alltid atmosfæren der. Men på Hamar i fjor, så var den det. Det ga meg et skikkelig kick, og det ga meg skikkelig lyst til å dra dit.

Hockey er fortsatt gøy

Han beskriver opplevelsen i Hamar OL-Amfi som noe helt spesielt.

– Hvordan de støttet laget, det var noe magisk ved det. Jeg vet ikke hva det var, men hele byen var bak laget. Det føltes som vi spilte mot hele byen, ikke bare Storhamar,

Finnen er beskjeden på egne vegne, da han får spørsmål om hva han føler er det største han har oppnådd i karrieren.

– Det er et tøft spørsmål. Jeg er kanskje mest stolt av at jeg fortsatt synes hockey er gøy. Det er det beste i livet, og at jeg, etter så mange år, fremdeles synes det er gøy, sier han, før han skyter inn at han synes det er morsommere å spille hockey nå, enn det var for 20 år siden, som finner motivasjon i at hockey fremdeles er like gøy som for 20 år siden.

Gjennom intervjuet med Nummelin, kommer det fram at han er en person som alltid setter laget foran egne prestasjoner.

– Du har fått mange individuelle priser. Betyr de noe for deg?

– Selvsagt betyr de noe, men samtidig ikke. Man oppnår de prisene hvis man gjør noe riktig, men man klarer ikke det uten laget. Hvis man er på et lag hvor ingen spiller som et lag, så tror jeg ikke man vinner noe Å vinne noe individuelt er en stor ting, men hvis vi taper finalen, og jeg får prisen for den beste spilleren, så er jeg ikke fornøyd. Men hvis man vinner trofeet, og man ikke vinner en individuell pris, så er jeg fortsatt fornøyd. Så det er alltid laget som betyr mest.

Kommer for å vinne

– Hva tilfører du Storhamar?

– Alder, sier han spøkefullt, før han blir mer alvorlig:

– Det er vanskelig å si. Vi får se når vi begynner å trene og spille kamper. Selvsagt, det er mange unge spillere, og jeg har mye erfaring, og jeg kan hjelpe dem med å utvikle seg, fordi jeg har gjort alle de feilene som de kommer til å gjøre. Jeg gjør de fortsatt, men det er alltid små ting man kan hjelpe andre med, slik at ting blir enklere, forteller han.

På spørsmål om han ser seg selv som en rollemodell, svarer han:

– Jeg håper det. Hvis jeg skal spille på mitt beste, så må jeg forberede meg hele tiden. Og når jeg er eldre, så er det mer jeg må gjøre for å være klar. Når man gjør de tingene, så er man allerede et forbilde. Men jeg kan også lære av de unge spillerne, og de kan ting som er nytt for meg, sier den evigunge finnen, som ikke har noen planer om å legge opp med det første.

-Jeg har alltid sagt at jeg kommer til å spille så lenge det er gøy. Når det ikke er gøy lenger, da slutter jeg med en gang.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.