Dragons nye, svenske back møter HA-sporten på jobb dagen etter en strålende sesongpremière mot Vålerenga på Jordal Amfi.

Backen er likevel klar for at nabofighten mot Lillehammer I.K. i ettermiddag er enda viktigere for ham personlig.

- Som tidligere L.I.K.-spiller vet jeg hvor viktig denne kampen er, og jeg vil definitivt slå gamle lagkamerater, smiler 21-åringen.

Stor forskjell

Backen med fortid i både Leksand og Almtuna er på langt nær en storkjefta svenske. Nykommeren er likevel veldig klar på hvorfor han valgte Dragons i stedet for en retur til den bratte OL-byen i nordenden av Mjøsa.

- Det er en helt annen hockeykultur i Hamar. Alt er bedre i denne byen, og våre tilhengere har sett topphockey i mange år og vet hva dette dreier seg om. Det vet de ikke på Lillehammer, mener de la Rose.

Etter en snau sesong på Lillehammer i 2012/13, vendte backen tilbake til svensk hockey og Almtuna forrige sesong. Likevel ønsket han seg tilbake til Norge.

- Jeg hadde flere alternativer i Norge, men valgte til slutt Storhamar. Dette er en klubb og et lag jeg har troa på, sier spilleren som var solide som L.I.K.-spiller, men en retur dit var lite aktuelt.

- Med Aleksander Smirnov som trener var valget lett, sier svensken, som ikke ønsker å sammenligne L.I.K.s Tor Nilsen med Smirnov.

- Sjansene mine for å bli en bedre hockeyspiller er sikkert ikke mindre med Smirnov som trener, kommenterer de la Rose.

Høy temperatur

21-åringen har fortsatt gode kamerater på Lillehammer, og har vet nøyaktig hvordan stemningen er i bortegarderoben foran nabokrangelen i Hamar OL-amfi.

- Årets klart viktigste kamp for spillerne, men laget klarer neppe å mobilisere like mange supportere som Dragons gjorde på Jordal Amfi, mener nykommeren.

- Hockeykultur er ikke minst evnen til å samle supportere hjemme, borte, i medgang og i motgang. Dragons er langt foran L.I.K. også på det området, sier Erik de la Rose som har to enkle ønsker før hjemmedebuten: Full hall og hjemmeseier.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.