(Kongsvinger - Storhamar 1-8)

Det ble en enkel seier for Dragons-gutta mot tabelljumbo Kongsvinger. 

Erik de la Rose leverte fire målgivende pasninger i Storhamars sterke 8-1-seier mot Kongsvinger. Det er ikke normal kost for en back i GET-Ligaen.

- Det er alltid gøy å gjøre poeng. Jeg trodde jeg bare hadde tre målgivende pasninger, men hvis jeg hadde fire, så er jeg jo det flott, smiler svensken som akkurat har skrevet ny langtidskontrakt med Storhamar.

Men selv om de la Rose og resten av laget fikk en enkel ferd mot tre poeng, var ikke backen fornøyd med alt som skjedde på isen.

- Jeg synes vi blir litt slurvete i power play, vi kjemper ikke nok for "drittmålene". Selv om vi kanskje føler at vi ikke trenger det i dag, så blir det viktig utover sesongen. Vi tar litt lett på det i tredje periode, men det er sånn det ofte blir når forskjellen på lagene er så stor, sier de la Rose.

larrivée med tidlig scoring

Storhamar tok tidlig føringen i kampen. Dragons holdt Kongsvinger lenge i egen sone, og etter massivt press skulle Storhamars første scoring komme. Christian Larrivée fikk gå uforstyrret inn fra rundvantet, finte pasning og sette et lurt skudd under armen på Kongsvinger-keeper Ole Kristian Furseth.

Kongsvinger kjempet seg inn i kampen igjen, men klarte ikke å overliste en god Andrew Engelage i Storhamar-målet. 

Med under ett minutt igjen å spille av perioden, klarte Patrik Bäärnhielm å sette inn en retur i power play. Erik de la Rose skjøt et hardt skudd fra blålinja, som falt ned foran mål. Bäärnhielm kjempet seg foran, vant pucken og satte inn Storhamars andre scoring. 

storhamar scoret seks mål

Det tok kun 49 sekunder av midtperioden før Jimmy Andersson la på til 3-0 fra blålinja. 

Men Kongsvinger hadde ikke tenkt å gi seg uten kamp. Etter hardt press i Storhamar-sonen, fikk Kongsvinger sin redusering da Gatis Griciskis fikk stå alene foran mål og sette inn reduseringen. 

Så gikk lufta ut av hjemmelaget, og Storhamar scoret tre mål i løpet av tre minutter. 

På tampen av perioden økte Linus Johansson og Lars Erik Hesbråten ytterligere, og lagene tok pause på stillingen 8-1 til Storhamar. 

storhamar på sparebluss

Kampens siste periode ble en transportetappe mot tre viktige Dragons-poeng.

Kongsvinger fortsatte å ligge lavt i banen, og Storhamar virket fornøyde.

lørenskog snublet mot stjernen

Storhamar tok inn tre viktige poeng på sølvkonkurrent Lørenskog i kveld. Lørenskog startet forferdelig mot Stjernen og lå under hele 4-0 etter drøyt ti minutter. Lørenskog kjempet seg inn i kampen igjen, men raknet da Stjernen scoret 5-3-målet på slutten av andre periode.

Lillehammer fortsatte sin begredelige form med å tape 1-2 hjemme mot Frisk Asker.

Sparta knuste Manglerud Star 7-1 på bortebane, i en kamp tidligere Storhamar-spiller Eirik Børresen scoret to mål.

Storhamar stilte følgende lag: I mål: Andrew Engelage (Daniel Jørgensen)

1. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Linus Johansson, Jacob Berglund, Luke Moffatt.

2. rekke: Jimmy Andersson, Stein André Økelsrud Hage - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen.

3. rekke: Adrian Saxrud Danielsen, Lars Løkken Østli, Lars Erik Hesbråten, Mads Hansen, Pål Johsen.

4. rekke: Simen Løvhaug Hansen - Jørgen Langdalen, Vetle Lindstad. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.