HAMAR (HA): Han er inne i sin 21. sesong på A-laget, og topper adelskalenderen i Storhamar. 38-åringen har måttet tåle litt kritikk de siste sesongene, men det har han brukt som motivasjon.

Pål Johnsen ville bevise at han fortsatt kan, og i de to siste kampene har han gjort det så det monner.

Johnsen-klasse

1-1-målet på Jordal Amfi er det ikke så mange i norsk hockey som klarer å kopiere. Det var ren Pål Johnsen-klasse. Han ventet og ventet, helt til målvakt Steffen Søberg måtte gjøre noe, og så satte Johnsen pucken i mål.

Han satte også inn 5–2 i åpent mål. Iskaldt.

Og det varmet utrolig mange med et gult og blått hjerte.

Dermed har han flere scoringer i dette sluttspillet enn i de 14 siste. Han har fire mål og fire målgivende pasninger.

Kun i 2010-sluttspillet hadde han flere målpoeng totalt, med to scoringer og åtte målgivende pasninger.

– Slikt har ikke jeg oversikt over, gliser Pål Johnsen, og fortsetter:

Bra møte

– Det føltes ikke så bra etter de tre første semifinalene, og vi i rekka satte oss sammen, og pratet om hva vi kunne gjøre annerledes. Det var et slags spillemøte. Vi måtte komme på sporet igjen. Det handlet om å gå mye på skøyter, og bruke korte pasninger. Så plutselig skapte vi mer i løpet av en periode enn vi hadde gjort i tre fulle kamper. Det var herlig.

Rekka med Pål Johnsen, Christian Larrivée og Joakim Jensen fikk bra snurr igjen i Vålerenga-sonen lørdag.

– Hele laget spiller med et helt annet mot nå. Vi så at de ble litt engstelige, og da må vi våge å spille. Jeg har spilt mange sluttspill mot Vålerenga, og de kan også bli litt «små».

– VIF fortsatt favoritter

– I denne kampen var vi også flinkere til å få flere pucker på mål. Dette er helt herlig. Nå får vi en ny hjemmekamp. Det har Hamar-folk virkelig fortjent, og nå har mange fått trua igjen. Men jeg mener fortsatt Vålerenga er favoritter i denne semifinaleserien. De leder 3–2 i kamper, sier 38-åringen, og legger til:

– Vi må være breiale, våge spille, og jobbe knallhardt. Jeg gleder meg. Det er et herlig driv i hele laget, sier Pål Johnsen, som håper det blir skikkelig trøkk i Hamar OL-Amfi i kveld.

Følg Storhamar - Vålerenga direkte her: