– Jeg har respekt for disse testene, og det gir et riktig bilde av tingenes tilstand per 6. august. Resultatene viser at vi har noe å jobbe med som lag. Jeg er tydelig på at disse testene er viktige, og jeg har som mål at vi skal klare å score høyt på testene. Vi har fått den plassen vi fortjener, sier trener Nilsen. Han innrømmer at den fysiske treningen blir viktig framover.

– Nå går vi inn i en ny fase av treningen, men det blir viktig for oss at vi utvikler den fysiste biten. Det blir mer kampforbredende trening, men vi må våge å trene, slik at vi er best mulig forberedt til den nye sesongen begynner. Da må vi forbedre den fysiske biten, forteller Nilsen.

Kunne vært bedre

På spørsmål om han synes resultatene var for dårlig, svarer treneren dette:

– Resultatene kunne vært bedre, men nå ble resultatene sånn de ble. Spillerne tok dette seriøst, og ga alt, det må jeg få si. Og det er hockeyspillere vi er, og det er ikke dette vi konkurrerer i.

Viktig å være godt trent

Første treningskamp for Storhamar er mot Vålerenga fredag på Jordal. Sjur Robert Nilsen forteller at de bygger seg opp mot en lang sesong.

– Sesongen er en reise med mange hindre, som ender opp i sluttspillet, der vi har som mål å være best mulig forberedt. Derfor må vi ha gode treninger hver dag. Min filosofi er at grunnstammen for et godt hockeylag er at man er godt trent, forteller Storhamar-treneren.

Første istrening for Storhamar-gutta var onsdag, med godt oppmøte fra fansen. Nilsen forteller om fokus på drilling av laget.

–I starten fokuserer vi på hvordan vi skal spille og om å drille laget slik vi vil ha det. Det er også viktig å finne relasjoner, og der har vi en fordel med kontinuiteten til laget, der grunnstammen er den samme som ifjor. I tillegg har vi med Pål (Johnsen) og Torbjørn (Orskaug), som har vært med tidligere.

- Greit fornøyd

Storhamar-spiller Martin Rønnild var greit fornøyd med egen innsats under Iron Man-konkurransen.

– Jeg føler det har gått greit. Iron Man er viktig både for å se forbedring selv, og for å kunne måle seg med spillere fra andre klubber, i tillegg til at det er sosialt og at man møter spillerne fra andre lag. Det er et veldig ålreit arrangement, sier Rønnild.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00