HAMAR: Det første Tore Tomter gjorde etter formannskapsmøte i går var å ringe revisor.

- Vi gjør ikke noe ulovlig. Storhamar slipper skifteretten, og vi kan fortsette, sier Tomter.

Fikk en million
Det kom som et resultat av at det ble bevilget en million kroner.

Det kan bli 500.000 til i tilskudd, hvis Tomter & co klarer å overbevise politikerne om at alt er relatert til yngres (se egen sak).
- Det er den eneste løsningen, sier Tore Tomter.
Han er veldig spent på hva som kommer opp i forhold til drift. Storhamar har erkjent at de ikke kan drifte hallene alene.
Og driftsavtalen går ut året.
I går var det flertall i formannskapet for at Hamar Olympiske Anlegg (HOA) bør overta driften.

- Trenger 3,5 mill.
- Det blir veldig spennende å se hva de mener med 2009. Den usikkerheten er verst. Hvis det er snakk om konkurs, er det ikke noe poeng å vente til mars.

Nå skal kulturkomiteen se på framtidig drift og støtte.
- Slik jeg ser det trengs det 3,5 millioner kroner i tilleggsbevilgninger, uansett hvem som drifter hallen, for å opprettholde den aktiviteten vi har i dag. Det er et minimum med det kostnadsnivået vi vet nå. Leiepriser blir et viktig tema. Slik jeg ser det får kommunen regninga uansett.
Når det gjelder drift føler Tomter at ballen ligger hos HOA.
- Vi har et veldig positivt samarbeidsklima. For HOA sin del vet de ikke timepris. Skal det være selvfinansiering er vi der igjen. Men da kommer det fra HOA. Hovedpoenget er at vi må ha på plass en langsiktig løsning, sier Tomter.
Flere av politikerne var også enige om at de ikke kunne behandle søknader om tilleggsbevilgninger hvert år.

- Finne en løsning
HOA-sjef Viggo Sundmoen var til stede på formannskapsmøtet i går.

- Nå skal kulturkomiteen se på saken, og mitt oppdrag blir å spille inn HOAs fakta. Kommunal støtte til breddeidretten blir viktig her. Så kommer leiepriser, og hva eventuelt Storhamar kan betale. Jeg skal legge fram en sak for styret 15. desember. Driftsavtalen går ut, og hallen er vårt ansvar. Kulturkomiteen må invitere HOA og Storhamar, og så må vi finne en løsning. Det må være en driftsavtale som er økonomisk fornuftig for oss også, sier Viggo Sundmoen.
Som HA-sporten har skrevet tidligere har HOA laget et kostnadsbudsjett. Der kommer det fram at det koster åtte millioner å drifte hallene. Da er det snakk om 270 dager med isdrift, som gir en døgnpris på 30.000 kroner.

Rett ut igjen
Når det gjelder den millionen Storhamar fikk bevilget i går, så går den rett ut igjen.

Til gjeld.
- Alle kreditorene har sagt seg villige til å vente til 1. januar, med unntak av Eidsiva. De ville ha pengene før, sier Tore Tomter.
I dag er det eiermøte i Storhamar. Det er klubben og stiftelsen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.