• GUTTA PÅ TUR: Sveen og Lindstad gleder seg til kveldens kamp.
    FOTO: Fredrik Hubred Hagen.
  • KRIGEN FORTSETTER: I dag spilles den femte finalekampen i Stavanger. FOTO: Fredrik Hubred Hagen
  • HJEMMEJUBEL: Stavanger feirer scoring, Storhamar depper. FOTO: Fredrik Hubred Hagen
  • BEST AV TRE: Det står 2-2 i kamper før kveldens batalje mellom Stavanger Oilers og Jimmy Anderssons Storhamar. FOTO: Fredrik Hubred Hagen

(Stavanger Oilers - Storhamar 3-2 etter sudden death)

Storhamar lå under 2-0 med ti minutter igjen å spille. I DNB Arena gikk bølgen sin seiersgang. Men så våknet Storhamar, og i løpet av ti minutter var Stavangers ledelse blitt hentet inn. I overtidsperioden avgjorde Mathias Trettenes da han fikk stå upresset foran Andrew Engelage og sette inn 3-2-målet.

Oilers-spillerne jublet av glede, men ikke alle klarte å holde seg i skinnet. Stian Høygård jublet hoverende opp i ansiktet til målvakt Andrew Engelage, og dermed brøt et masseslagsmål ut.

Målvakten likte dårlig hvordan Oilers-spillerne omkranset ham etter kampslutt. 

- Han jubler meg opp i trynet, og jeg synes det er mangel på respekt. Jeg blir forbanna når det kommer 6-7 stykker rundt meg for å slåss, og det er de samme spillerne som holder på hele tiden, sier en irritert Andrew Engelage. 

Oilers-scoring

Etter 16 åpningsminutter der Storhamar skapte de største målsjansene, tok vertene i DNB Arena ledelsen. Henrik Solberg valgte å plassere fra langt hold, og pucken snek seg forbi en dekket Andrew Engelage.

Christian Larrivée pådro seg en utvisning, og Stavanger presset tungt på for 2-0 mot slutten av perioden. En god Engelage sørget for at Stavanger kun ledet med ett til første pause.

Da Joakim Jensen ble intervjuet av TV 2 Sportskanalen etter førsteperioden, var han fornøyd med mye.

- Vi mangler litt effektivitet, men jeg synes vi tør å være offensive i hodet og i spillestilen. Det er sånn vi vil spille, og det ser mye bedre ut i dag enn på Hamar for to dager siden, sa Jensen.

Tafatt periode

Midtperioden ble en relativt kjedelig og helt målløs affære.

Eirik Skadsdammen og Christian Larrivée fikk hver sin supersjanse midt i perioden uten å score, mens Mark Matheson kom nærmest for Oilers da han traff stolpen i et power play.

- Vi har energien som trengs for å vinne i kveld. Det blir veldig viktig å score det første målet i tredjeperioden. Hvis vi gjør det, kommer det til å bli tungt for Stavanger, håpte Larrivée overfor TV 2s Davy Wathne.

MOFFATT-UTLIKNING

Men etter drøye åtte minutter scoret isteden Stavanger det første målet etter hvilen. Storhamar mistet pucken på vei fram, og Christian Dahl Andersen og Christian Hanson kom to mot én. Hanson ga til Dahl Andersen, Dahl Andersen ga til Hanson, og Hanson banket 2-0 forbi Engelage.

Tre minutter senere fikk Storhamar endelig hull på byllen. Lars Løkken Østli prøvde lykken fra blålinja og vant jackpot. Via skøytebladet til Adrian Veideman ga han gjestene nytt håp i DNB Arena.

Med under to minutter igjen å spille fikk Storhamar sin utlikning. Christian Larrivée fant Luke Moffatt med en helt utrolig pasning. Amerikaneren tok imot pucken og sendte den forbi en sjokkert Ruben Smith.

- Larrivée trenger ikke engang å se meg for å spille sånne pasninger. Han har et helt sinnssykt blikk. Jeg gjorde bare jobben min da jeg satte pucken i mål, sier en ydmyk, men skuffet Luke Moffatt. 

sudden death

Det tok kun snaue fem minutter før kampen var avgjort. Storhamar-backene klusset i vekslingene på vei ned i sonen, og Kissel fikk en enkel jobb med å spille ut til Trettenes, som satte pucken forbi Engelage.

Dermed står det 3-2 i kamper til Stavanger før torsdagens kamp i Hamar OL-Amfi.

Storhamar stilte følgende lag:

Målvakt: Andrew Engelage (Daniel Jørgensen).

1. rekke: Lars Løkken Østli, Adrian Saxrud Danielsen - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen. 

2. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Luke Moffatt, Jacob Berglund, Linus Johansson.

3. rekke: Jimmy Andersson, Magnus Eikrem Haugen - Pål Johnsen, Lars Erik Hesbråten, Vetle Lindstad.

4. rekke: Jørgen Langdalen, Ole Petter Øvergaard, Simen Sveen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.