• FOTO: Terje Midttun.

Mandag kveld skal Storhamar spille sin første finale siden våren 2008. Den gangen slo Storhamar Frisk Asker 4-2 i kamper.

Linus Johansson har vært veldig god gjennom de to første rundene i sluttspillet. Nå gleder Johansson seg til å møte Stavanger i finaleserien.

slitt i undertall

- Det kommer til å bli veldig tøft å møte Stavanger. De har et tungt og rutinert lag, så vi må være smarte og kloke, sier svensken.

Storhamar har produsert mange scoringer i overtall, men slitt i undertall.

- Vi har slitt i undertall under hele sluttspillet. Vi slet spesielt med undertallsspillet mot Sparta. Det føles ut som vi tok litt lett på det, at vi heller prøvde å ta sjanser i stedet for å gjøre grovjobben. Vi må forbedre oss der, sier Johansson, før han legger til:

hansen viktig

- Det blir viktig for oss å få Mads (Hansen) inn i de situasjonene. Han tilfører oss mye med en mann mindre på banen.

TV 2-ekspert, Ole Eskild Dahlstrøm, liker Storhamars offensive måte å spille på.

- Storhamar har en tynnere tropp enn Stavanger. Men hvis det offensive sitter for Storhamar, så kan Stavanger få det tøft. Storhamar har veldig gode enkeltspillere, sier Dahlstrøm.

Dahlstrøm tror Hansen blir viktig

- Det vil være et kjempeløft å få tilbake Mads Hansen. Mads gir laget mye trygghet i alle spillets faser. Nå sitter det offensive spillet til første- og andrerekka, men jeg tror at Stavanger kommer til å prøve å nøytralisere dem. Derfor blir det viktig for Storhamar å ha flere strenger å spille på. 

Furuset-gutten tror finaleserien kommer til å bli en fysisk batalje.

- Jeg tror Stavanger kommer til å smelle på fra start. De har flere tunge, fysiske spillere enn hva Storhamar har, spår Dahlstrøm.

Du kan følge alle finalene her på h-a.no. Den første kampen spilles mandag kl. 19.00 i DNB Arena. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00