HAMAR: - Hvis vi kan velge mellom MS, Stjernen og Storhamar? Da er Hamar-laget det laget jeg velger sist av de tre, fastslår Vålerenga-manager Espen «Shampo» Knutsen.

Han har respekt for Storhamars sluttspillegenskaper, og ser det som mer sannsynlig at han velger Stjernen for å avansere til semifinale.
- Storhamar har et bra lag, og jeg føler vi har et bedre tak på Stjernen, sier «Shampo».

Sluttspill veier tyngst
Der tar «Shampo» faktisk feil i forhold til serieresultater denne sesongen. Storhamar er det laget av de tre som har tapt mest mot Vålerenga i år.

Hvis vi gjør om seriekampene til sluttspillkamper med spilleforlengelse er resultatene slik så langt:
* Vålerenga-Storhamar 4-1. Storhamar vant den fjerde kampen.
* Vålerenga-Stjernen 3-3. Vålerenga vant tre etter full tid, to gikk til uavgjort og så tap.
* Vålerenga-MS 3-2. Uavgjort etter fire kamper, Vålerenga vant den siste i sudden. MS-seirene kom etter spilleforlengelse eller straffeslag.
Det er her Knutsens vurderinger om sluttspillerfaring teller mest:
- Selv om vi har hatt et godt tak på Storhamar, er sluttspill noe helt annet.

Vil ha Storhamar
Steffen Thoresen har ikke noe i mot om «Shampo» likevel velger Storhamar.

- Jeg ville kanskje gjort det, smiler Hamar-gutten.
- Etter egen mening er ikke det å velge Storhamar så dumt, vi har et godt tak på Storhamar i år. Men uansett blir det tøft, det ser jo alle når vi taper mot Stjernen, som ligger nest nederst på tabellen, sier Steffen Thoresen.
Han tror det blir mye vanskeligere for alle lag å velge noen drømmemotstander i sluttspillet.
- Før har det alltid vært noen lag som taper mye mot de to beste. I år det ikke sånn, og det er bra. Manglerud Star for eksempel, har vi slitt med hele sesongen. Vi scorer jo nesten ikke mål mot dem.

Gå ut hardt
Thoresen og Knutsen er imidlertid enige om en ting. Søndagens kamp mot Storhamar blir svært viktig for begge lag.

- Søndag tror jeg vi kommer til å gå ut enda hardere enn torsdag, for å ta tre poeng. Det er viktige poeng for oss, så ikke Sparta får los på gullet, innrømmer Thoresen.
Det er delt ut mange gratisbilletter til oppgjøret, og Vålerenga håper på fullt hus og god gammel derbystemning, selv om duellen ikke er om seriegull for begge lag.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.