- Det er alltid lett å være etterpåklok både på hvorfor lisens ble delt ut og at straffen kom midt i sesongen. Mye tyder på at alternativet ville blitt lisensnekt 25. april og ferdig med det. Ishockeypresident Gerhardt Nilsen innrømmer imidlertid at en slik avgjørelse uansett ville sittet langt inne.
- Storhamar er en maktfaktor i norsk hockey. Det skal veldig mye til om forbundet går til et slikt skritt som å kappe hånda av klubben. Det ville vært en forferdelig belastning for Storhamar, men også for NIHF. Men en dag er nok, nok. Vi har et omdømme å ivareta.
Bakgrunnen for sanksjonen til Norges Ishockeyforbund (NIHF) mot Storhamar Dragons, er at Storhamar har forverret sin økonomiske situasjon med 2,5 millioner kroner i 2013. Dette er klart i strid med kravet for lisenstildeling der het at Storhamar skulle vise et regnskapsmessig pluss for 2013 på 1.560.000 kroner i regnskapsåret.
Selv om Dragons har driftsmessig pluss på mellom 300.000 og 400.000 kroner de to siste månedene, har ikke Nilsen og NIHF tro på at regnskapet for desember måned vil bidra til at kravet om overskudd for 2013 blir oppnådd.

LES: Fikk pengene
LES: - Vi slo hardt tilbake

Leverte nytt budsjett

Det opprinnelige budsjettet Storhamar sendte inn til lisensutvalget, var ikke godt nok til å få tildelt lisens. Et nytt og revidert budsjett, der Storhamar Dragons budsjetterte med 1.560.000 kroner (en tredjepart av den negative egenkapitalen), gjorde at lisensen var i boks, men daværende styreleder Erik Kristiansen gjorde klart oppmerksom på at klubben måtte selge hallnavnet for å få dette til. Det har hittil ikke lyktes.
«Skulle det under kalenderåret vise seg at man ikke klarer å oppnå inntektsbudsjettet, må ytterligere kostnadskutt foretas slik at man oppnår resultatkravet. Om det ikke gjøres, må klubben være forberedt på sanksjoner.» Står det pressemeldingen fra forbundet.

Kunne ha ventet

Slik står saken i dag og sanksjonene var 15 poengs trekk.
- Straffen er fastsatt ved skjønn på bakgrunn av tidligere hendelser. Vi kunne ventet en måned og sett om det ble ytterligere bedring og i stedet ilagt fem poengs straff nå, og fem poeng senere, men det som er vedtatt ligger fast, sier Nilsen.
At NIHF føler seg lurt og ignorert, er i seg selv er straffeskjerpende.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00