• TØFFE TAK: I kveld ligger det an til nye dueller når Oilers kommer til Hamar. Her er det Josh Soares som kjemper foran Erik de la Rose og Oskar Östlund.

Landslagstreneren følger godt med på det som skjer i eliteserien. I kveld møtes altså Storhamar og Stavanger i CC Amfi. De aller fleste ekspertene har tippet Stavanger på topp, og flere har også tippet Storhamar høyt oppe på tabellen etter endt seriespill.

Ny trener og ny spillestil

– Det har ikke vært så mange overraskelser så langt. Stavanger ser veldig gode ut. Storhamar har ikke imponert så langt. Med seks baklengs, som mot Frisk Asker, er det vanskelig å vinne, sier Petter Thoresen, og fortsetter:

– Storhamar har ny trener i Sjur Robert Nilsen, og spiller en annen type hockey enn tidligere. De har også noen nye spillere. Det vil nok ta litt tid å forme laget. Det handler mye om relasjoner. Samtidig er det på tide at de tar en stor skalp. De har tapt poeng mot Lørenskog, Vålerenga og Frisk Asker så langt. De får en skikkelig test mot Stavanger. Det kommer helt sikkert mange tilskuere, og det blir garantert en skikkelig ramme rundt kampen.

Oilers godt forberedt

Han synes det ser veldig bra ut i klubben han trente tidligere.

– De er godt forberedt til sesongen. De var gode i Ironman, og er forberedt på en lang og tøff sesong. Stavanger vil være i toppen, og de har økonomi til å ha en bred stall, som alltid er en fordel over en veldig lang sesong. Samtidig har de hentet unge norske spillere, som Markus Søberg, som blomstrer. Han har imponert meg. Stavanger har en veldig bra garderobekultur. Det vet vegen til å vinne, og legger ned den jobben som trengs, sier Petter Thoresen, og legger til:

– Oilers har bygd opp noe veldig bra med en utrolig sterk organisasjon.

Laget må fungere

Landslagstreneren mener alle lag må være forberedt på å ha noen spillere på skadelista til enhver tid. Storhamar har Christian Larrivée, Lars Løkken Østli, Lars Erik Hesbråten og Simen Hansen ute.

– Frisk Asker mangler et par veldig gode backer, Stavanger mangler noen nå, og det samme med Storhamar. Dette er en del av gamet. Storhamar mangler Larrivée. Jeg synes det blir for mye hausset opp, også av dere journalister. Det må legges litt vekk, mener jeg. La ham bli frisk. Jeg tror det beste for Larrivée er at det blir litt ro rundt det. Det er laget som må fungere, det er det viktigste.

Frisk Asker sterke

Petter Thoresen har også noen tanker om de andre lagene i eliteserien:

– Frisk ser sterke ut, med ei veldig bra førsterekke. De har litt bredere stall denne sesongen, og keeper Dahlberg er god. Lørenskog ser litt svakere ut enn forrige sesong, men vil nok henge med i toppen. Stjernen fikk en bra start, men var litt uheldige da keeperen plutselig ble borte. Jeg tipper Vålerenga blir nummer fem eller seks. De har en veldig god keeper, og er godt organisert. Sparta har svingt litt, men slo sterkt tilbake mot Lørenskog sist. Men jeg tror ikke de er gode nok for topp tre.

Trives i ny jobb

Petter Thoresen har fått en ny hverdag, og fikk en knallstart på jobben som landslagssjef da Norge kvalifisert seg til OL.

– Det ble en intensiv og herlig start for min del. Det er en annen måte å jobbe på. Nå skal jeg se spillere, og ha oversikten. Jeg ser veldig mye hockey, men jeg savner det å være rundt et lag, sier Thoresen, og fortsetter:

– Det er ekstra moro å se unge spillere som banker på døra, sier Petter Thoresen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00