Det sier Luleås sportssjef Lars Bergström til HA-sporten etter Lars Løkken Østlis imponerende kamp mot Lørenskog tirsdag. Storhamar-backen nærmer seg et kontraktsforslag fra den svenske eliteserieklubben.
HAMAR: HA-sporten kontaktet i går sportssjef i Luleå, Lars Bergström. Han var raskt ute med å lure på hvordan det hadde gått i kampen mellom Storhamar og Lørenskog. Han fikk opplyst resultatet, og at spiller nummer 37, Lars Løkken Østli, gjorde en av sine beste hockeykamper for året:
- Det var godt å høre. Synd jeg ikke var der, sier Bergström.
Ingen demper
Det betyr imidlertid ikke at Luleå har lagt en demper på interessen for Løkken Østli.
Tvert imot:
- Vi er inne i en tøff avslutning selv, og jeg har dessverre ikke fått tid til å komme over og se Lars. Men det er store muligheter for at vi gjør det i semifinalen. Nå leder de vel 3-1 i kamper også?, spurte Bergström, og fikk svaret ja.
- Da blir det nok semi.
Riktig spillertype
Bergström begrunner den store interessen for Østli med at han er akkurat den type spiller Luleå er på utkikk etter for neste sesong:
- Derfor er han veldig høyt på prioriteringslisten. En høyreback som han har vi lett etter lenge, forklarer han.
- Har dere andre kandidater?
- Ja, svarer Bergström.
- Men Østli er mest aktuell?
- For å si det sånn er Østli en spiller vi er veldig interessert i, og vi kommer til å ta kontakt med ham etter sesongen uansett. Det viktigste for han nå er at han fortsetter å gjøre jobben for Storhamar, og tenker på det. Hvis Østli er tålmodig, er jeg helt sikker på at han blir god nok for eliteserien. Kanskje allerede neste sesong, mener Luleås sportssjef.
Vil se Østli i VM
Bergström legger ikke skjul på at han gjerne vil se 23-åringen i vårens VM-sluttspill i Tyskland:
- Men samtidig har jeg respekt for andre treneres valg. Ettersom jeg har forstått det satset Norge på mer rutinerte backer i OL, men det kan jo hende det blir annerledes i VM. Uansett føler jeg at vi har god oversikt på Østli.
Han beskriver tirsdagens tomålsscorer slik:
- En skillsam back.
På norsk kan det oversettes til en back med gode ferdigheter.
Bergström fortsetter:
- Også er han rask på skøyter, har et godt skudd og leser spillet på en klok måte. Han løser oppgavene sine på isen veldig godt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.