Møtte stort opp
Kommunestyremøtene i Hamar har aldri vært bedre besøkt enn det var i går kveld.
Heller ikke da Lovisenberg skole skulle opp til debatt, møtte det opp like mange.
Blant et hundretall fra Storhamar var både team 2000, foreldre, kunstløpere og spillere på elitelaget.
Debatten dro ut, kamp-plakatene måtte legges ned, og de yngste måtte hjem å legge seg etter første periode. Deretter de nest yngste og så videre, men Storhamar fikk den støtten de var ute etter.
Tross noen politiske taklinger, men uten utvisninger.
Kommunestyret vedtok å gi støtte til driften av ishallene i to år, slik som komiteen for næring og kultur opprinnelig hadde foreslått.

Håpløst å selge
For Tore Tomter og Co. betyr det nå at de nå har et produkt å selge igjen.
Mens klubben har vært på tynn is i forhold til å vite om den har livets rett, har markedsarbeidet nemlig vært bortimot nytteløst.
- Ingen kan selge noe på vegne av et idrettslag som ikke vet hva som er realiteten om ett år. Det var nettopp derfor vi gikk så hardt ut som vi gjorde, noe som enkelte kaller krisemaksimering, men som vi kalte realitet. Vi kunne gå inn i ett nytt år som kunne være det siste, nå har vi i hvert fall to år.

Tøff inntektsjakt
I forslaget fra komiteen for næring og kultur, skal Storhamar stå for to millioner driftskroner i forhold til de åtte millioner kronene det koster i drive ishallene 270 døgn i året.
Det er ingen lett oppgave, men Tomter er glad for at klubben i hvert fall får sjansen.
- Vi har egentlig budsjettert med 1,8 millioner kroner til driften kommende sesong, men uten idrettsgalla mangler vi allerede over 300.000 kroner. Vi er imidlertid innstilt på å forsøke, og finne andre inntekter, for eksempel gjennom konserter. Vi er enige med komiteen som har jobbet med dette, at vi skal ha en tett dialog om hvordan det går. Kommer vi på en genial inntektsløsning skal jeg være den første til å love at vi da kan ta en større del av regningen, for vi er opptatt av størst mulig aktivitet.

- Holdningsendring
I løpet av de kommende to årene skal Tore Tomter og Storhamar jobbe ytterligere for å få den politiske ledelsen i Hamar kommune til å forstå at det er driften av sin egen ishall kommunen bevilger penger til.
- I mange år klarte vi oppgaven og sparte kommunen for penger, men nå gjør vi ikke det, og da må kommunen være villig til å ta over driften av haller de faktisk eier. Jeg registrerer at ordføreren fortsatt ikke er villig til å se forskjellen på å bevilge penger til en klubb i forhold til en ishall, men fornuften seiret i kveld, og nå kan vi si at kommunestyret er både kompetent og fornuftig, fastslår Tore Tomter.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.