OSLO: Han har beriket hockeyinteresserte hamarsinger med en ny, frisk og offensiv ishockey.
Det stikk motsatte av det hjemmelaget i Manglerud ishall bydde på i går kveld.
I trenergarderoben etter kampen var Peter Johansson i et dystert humør, men med et snev av galgenhumor da han ba lagleder Tore Saxrud brenne videoen fra kampen.


- Uinteressert i å spille


- MS var ikke interessert i å spille hockey i det hele tatt. Det var slashinger, hektinger og holdinger hele veien, sier Peter Johansson.
- Er det en unnskyldning for tapet, Peter?
- Absolutt ikke. Men det var slik det er hele kampen. Vi kunne like godt ha vunnet, for vi har nok av sjanser til det.
- For meg er dette den kjedeligste dagen i min trenerkarriere. Å se et lag spille sånn er ikke ok. Heldigvis er det vel en grunn til at vi ligger i toppen av tabellen mens de kjemper på nedre halvdel, mener drage-treneren.


- Vår plan var perfekt


Inntrykkene fra Storhamar ble mottatt med latter da HA-sporten formidlet budskapet i hjemmegarderoben etter kampslutt:
- Hvis ikke det kan være tøft og røft spill, da er det ikke ishockey, sier MS-trener David Livingstone.
Han var fornøyd etter at Travis Vermeulen ble den eneste som noterte seg i scoringsprotokollen i straffeslagkonkurransen, og to poeng ble igjen i hovedstaden:
- Var kampplan fungerte perfekt. Vi var opptatt av å stenge isen for Larrivée og Johnsen tidlig, og lyktes godt med det. At Storhamar kaller det stygt spill er ikke jeg enig i. Jeg mener dette var en god hockeykamp med to lag som spilte hardt, forteller Livingstone.


- Dette må bort


Johansson mener Mangleruds spillestil må straffes hardere av dommerne. Og han ga tydelig beskjed om det da han møtte dommer Per Gustav Sollem utenfor Dragons-garderoben 25 minutter etter kampslutt.
- Dette blir vanskelig for alle lag som vil spille ishockey, og det er synd for serien.
Han avviser blankt at det har noe å gjøre med at spillere som Christian Larrivée og Pål Johnsen er lette å ta ut, og også til dels ble det i går:
- Slike kamper hemmer spillere som dem, kommenterer han.


 


Landslagsklare Lars Erik Hesbråten og dragekaptein Pål Johnsen nikker begge når HA-sporten spør om MS er de verste i eliteserien når det gjelder ufint spill.
- Det er ikke hockey i det hele tatt. Det virker ikke som om de har et system engang. Å spille blir vanskelig når du har køller etter deg overalt, sier Hesbråten.
«Magic», som dessverre for gjestene ikke var noen trollmann i går, kan ikke huske sist han har møtt et lignende lag:
- De får lov til det av dommeren, og da blir det veldig vanskelig for oss. Det er merkelig at det ikke slås mer ned på. Å bli dratt i drakta og kølla gjennom en hel kamp, har jeg ikke opplevd på lenge, sier Storhamars nummer 18.
Tre straffemisser
Alle de HA-sporten var i kontakt ønsker likevel ikke å bruke MS sin spillestil som unnskyldning for at det kun ble ett poeng i går. Storhamar vant skuddstatistikken, hadde flere store sjanser og bommet i tillegg på sine tre forsøk i straffeslagkonkurransen. Det sto Larrivée, Joakim Jensen og Pål Johnsen for.
- Det begynner å bli lenge siden vi har vunnet på straffer nå, sier gårsdagens dragemålscorer, Martin Blakseth Huse, på vei ut av hallen.
PS! HA-sporten fikk ikke tak i dommer Sollem i går kveld.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00