Storhamar-backen har en skadeliste man ikke unner sin verste fiende.

Etter å ha vært på vei mot toppformen i fjor høst, smalt det nok en gang for den uheldige backen. Mot Kongsvinger, 14. november, traff pucken hånda til Øksnes, og røntgenbildene viste at han hadde pådratt seg brudd, og at han måtte gå med gips i flere uker.

– Da vi skulle ta røntgenbilde, tenkte jeg det ikke var så ille, at det ikke var noe spesielt. Så fikk jeg beskjed om at det var brudd og gips i fire uker, i første omgang. Så skulle jeg ta kontrollbilde, og det viste seg at jeg måtte operere, sier Øksnes til HA-sporten.

Mental utfordring

Etter operasjonen fikk han vite at skaden var verre enn først antatt, og at han måtte belage seg på seks uker uten kamp. Øksnes innrømmer at det var en mental utfordring i perioden etter den tunge beskjeden.

– Da var jeg langt nede. Ordentlig langt nede. Jeg skrudde av alt i en uke. Jeg trente ikke, jeg gjorde ikke noe. Det var kjipt, men så må man finne motivasjonen, forteller han.

Backen har hatt nok av tilfeller med skader til at han vet hvordan han skal takle de.

Siden 2012, har han gått glipp av rundt 15 måneder med spill.

Lang skadeliste

I 2012 fikk han problemer med lysken, som satte ham på sidelinjen i tre måneder, før han måtte gjennomførte operasjon etter sesongen.

2013/14-sesongen gikk han skadefri, og sto kun over én kamp, før et nytt skademareritt startet.

I juli 2014 måtte Øksnes gjennomføre en operasjon i kneet, og han håpet ting skulle bli bedre. Men slik gikk det ikke. Han måtte gjennomføre en ny operasjon i det samme kneet i september samme år, og mistet totalt ni måneder med spill, og han spilte naturlig nok ingen kamper den sesongen.

Og det stoppet heller ikke der. I september 2015 pådro han seg en ribbeinsskade, som holdt ham på sidelinjen i fem uker, før han kun uker senere fikk brudd i hånda.

Nå håper Øksnes at skademarerittet er over.

– Det er aldri morsomt å sitte på tribunen, sier han.

Mot Stjernen torsdag er han nok en gang tilbake etter skade, og han føler selv at formen er god.

– Den er ganske bra. Jeg ville spille forrige uke, men da fikk jeg ikke lov. Det var kanskje like greit. Da kjente jeg det litt i hånda, men jeg hadde lyst til å spille. Man har alltid lyst til det når det er hjemmekamp mot Vålerenga, smiler han lurt.

Jobbet med seg selv

Den siste tiden har det ikke vært like enkelt å finne fram smilet, som det er nå. Mentalt har han jobbet hardt med seg selv for å holde motivasjonen oppe.

– Jeg tenkte at seks uker var en dråpe i havet av hva jeg har vært gjennom. Så jeg fant ut at jeg skulle bruke de seks ukene på å komme i ordentlig bra form til jeg var tilbake. Heller være godt rustet, så det bare tar et par-tre kamper før jeg er der jeg skal være, sier backen til HA-sporten.

– Det er ganske tøft. Når du er skadet, så trener du veldig mye alene. Du ser gutta har det kult på isen, og du selv synes bare det er jævlig kjipt. Det er tøft mentalt, og du føler deg mye alene.

Vært savnet

En annen som er glad for Øksnes’ retur i Storhamar-laget, er Aleksander Smirnov.

– Vi er fornøyde med at han er tilbake. Han har ikke spilt på to måneder, og det er ikke lett for ham. Mot Stjernen, så ser vi an situasjonen, om vi kommer til å bruke ham som sjuende back, forteller russeren.

Han forventer ikke toppnivå fra backen med en gang, men håper det kommer innen de virkelig viktig kampene begynner om kort tid.

– Vi håper han er tilbake i toppform før sluttspillet, sier Sasja, som erkjenner at Øksnes’ nærvær har vært savnet i laget.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.