HAMAR: - Dette hører inn under tålmodighetsbegrepet. Vi må lære oss å takle det også, selv om det kan gå ei kule varmt innimellom. Lagene spiller på det de kan og M/S spiller på sine premisser, vi på våre. Hockey er fortsatt en kampsport, sier Michael Smithurst, som fortsatt irriterer seg over poengtap for lag som M/S og Stjernen.
Men alt har sin forklaring, ifølge Smithurst:
- Tålmodigheten er for liten mot lag som river og sliter. Vi må ikke by på noe som gir dem energi. Vi må slite dem ned. Sist vi møtte dem hjemme fortsatte vi med vårt spill, og til slutt orket de ikke mer.


Bedre mot de beste


Smithurst er enig i at trenden med å snappe poeng fra de antatt beste og tape poeng for de svakere plasserte lagene, kan virke som en slags skjebnens ironi.
- Men det er litt slik at de lagene under oss på tabellen spiller med energi mot oss. De har alt å vinne, ingenting å tape. Slikt blir det mye armer og bein av. Når vi kombinerer dette med vår egen mangel på tålmodighet, får vi en smell i ny og ned.


Frisk spilte slik


Smithurst mimrer tilbake til den tiden da han selv spilte for Frisk.
- Den gangen var Storhamar det eneste laget en slik spillestil ikke nyttet mot. Nettopp på grunn av at tålmodighet var nedfelt i stillingsinstruksen til de gule og blå, så å si. Det var en annen kultur i klubben den gangen, men vi er i ferd med å finne fram til Dragons anno 2010. Dette er en prosess som nødvendigvis må ta litt tid. Det unge laget vårt trenger erfaring, mener Smithurst, som er overrasket over hvor fort de unge spillerne har vokst seg store på kort tid i høst.
Ny Dragons-kultur
- Vi var jo ikke akkurat alles favoritter før serien startet, men jeg synes mange av spillerne har tatt store steg. Grunnlaget ble allerede gjort sist sommer med å bygge opp en solid plattform for sesongen. De aller fleste, og kanskje spesielt de yngste, var interesserte i å prestere allerede da, med tanke på nye trenere, som ikke var hentet fra Storhamar-systemet. Jeg synes vi er på veg til å finne en ny, god kultur i spillergruppa, sier Smithurst.


Hesbråten i landskamp


Storhamar spiller kveldens kamp uten Lars Erik Hesbråten. Han er på landslagssamling.
- Kampen vi spiller mot M/S skulle egentlig vært spilt på samme tid som idrettsgallaen skal arrangeres i Hamar OL-Amfi i januar. Derfor måtte flytting til, og derfor kolliderer seriekampen med landslagsturneringen, men vi valgte å gi Hesbråten muligheten. Det betyr en del for oss å ha spillere i landslaget, og det betyr ikke minst, mye for Hesbråten å få sjansen, sier Michael Smithurst.
Gratis for alle
Dragons-nissen er gavmild, og i kveld er det gratis inngang for alle.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00