Søndag tapte Storhamar 3-4 (etter straffer) mot bunnlaget Manglerud Star i serien. Det står i sterk kontrast til prestasjonen i mesterligaen, der Alexander Smirnovs mannskap har avansert til åttedelsfinale.

– Seriestarten vår har vært katastrofal. Det er vel lite annet å si, sier spillende daglig leder i Storhamar, Patrik Bäärnhielm, til NTB.

Storhamar på 6.-plass har hele 11 poeng opp til serieleder Stavanger Oilers etter ni serierunder.

Overfor Hamar Arbeiderblad har klubblegende og assistenttrener Pål Johnsen etterlyst mer vinnervilje fra spillerne i serien.

– Det er helt dødt fra mange av nøkkelspillerne våre, sier Johnsen til avisen.

CHL-spill en faktor

Patrik Bäärnhielm innrømmer på sin side at lagets deltakelse i mesterligaen kan ha en del av skylden for de svake prestasjonene.

– Det kan nok ha spilt en liten rolle. Det er blitt større kampbelastning som følge av CHL-deltakelsen. Samtidig kan vi ikke bruke det som unnskyldning. Vi har rett og slett ikke vært gode nok i serien, Det har vært for dårlig, erkjenner han.

NTB ber 32-åringen forklare hvorfor prestasjonene i mesterligaen har overgått prestasjonene i hjemlig serie.

– Det går nok litt på måten vi spiller på. I Norge forventes det at vi skal føre kampene. Det er ikke tilfellet i CHL. Der kan vi spille litt annerledes, poengterer svensken.

– Men vi kommer til å bli bedre. Vi har en del nye spillere som må få litt mer tid på seg, tilføyer han.

– Når snur det for dere i serien?

– I morgen, håper jeg, svarer backen.

Møter VIF

Tirsdag gjester Storhamar nemlig Vålerenga og Jordal Amfi i Oslo.

– Det blir knalltøft. VIF-Storhamar er vel det mest klassiske derbyet i norsk ishockey, så jeg tror det kommer til å smelle litt ekstra. Det pleier det å gjøre, sier 32-åringen.

– Man kjenner at det er noe ekstra å spille mot Vålerenga, legger 32-åringen til.

Selv har han en god magefølelse før oppgjøret. Backen tør sågar å spå sluttresultatet mot Oslo-laget.

– Vi vinner 4-2, sier Bäärnhielm. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.