• FOTO: Trond Lillebo.

Etter den grusomme åpningsperioden og 2-4-smellen i Stavanger mandag, hevet Storhamar seg enormt i det første hjemmemøtet med siddisene.

Foran 5.893 hockeyentusiaster i Hamar OL-Amfi vant de gule og blå 5-3 og utliknet NM-finalen til 1-1 i kamper.

- Det var en bra kamp, og det var morsomt å spille i dag. Det var jevnt og godt på isen, og med unntak av ti minutter i andreperioden gjør vi en gjennomført god kamp, oppsummerer Mads Hansen.

Storhamar-kapteinen bidro med ro og rutine da han spilte sin andre sluttspillkamp etter skadeavbrekket. Han forteller - den alt annet enn optimale finaleoppladninga til tross - at kroppen føles bra.

- I dag ble det mye inn og ut av isen for min del, så det var vanskelig å finne rytmen spillemessig, men kroppen kjennes bra ut. Jeg har ikke noe å utsette på beina, smiler Hansen.

Sjokkåpning

Det var Stavanger Oilers som åpnet best på Hamar. Peter Lorentzen satte fart med pucken nærmest direkte fra første dropp, og etter bare 18 sekunder passerte Lorentzens avslutning en passiv Andrew Engelage.

Storhamar kom seg kjapt fra sjokket og brukte bare to minutter på å utlikne. Linus Johansson satte inn 1-1 for vertene.

- Vi får et veldig tidlig baklengsmål, men det rister vi av oss veldig kjapt. Vi fortsatte bare å følge kampplanen, forklarer Hansen etter 5-3-seieren.

Storhamar-nysignering Alexander Reichenberg, som så kampen fra tribuneplass sammen med Mikael Zettergren, spådde Storhamar-offensiv etter den jevne førsteperioden.

- Jeg tror Storhamar kommer til å skape de største sjansene i andreperioden, forutså den talentfulle nyervervelsen.

Hektisk midtperiode

Den tidligere Lillehammer-spilleren fikk rett umiddelbart i midtperioden. Da Storhamar fikk kampens første power play, var Christian Larrivée nemlig nådeløs og lurte inn 2-1.

Like etter pådro gjestene seg en ny utvisning, og igjen utnyttet Storhamar et overtall. Lars Løkken Østli hamret inn 3-1 fra blålinja og tvang Petter Thoresen til å bytte målvakt.

Så svarte Stavanger. Med sju minutter igjen av perioden fanget Christian Dahl Andersen opp en løs puck fra Engelage og banket inn Stavangers andre for dagen, før Dan Kissel kriget inn 3-3 i et overtall like etter.

Da målscorer Dahl Andersen like etter måtte sette seg, gjenerobret Storhamar føringen. Patrik Bäärnhielm fikk både én og to muligheter før han satte inn 4-3 og ga Storhamar et godt utgangspunkt for tredjperioden.

- Nå blir det seier, sa tilskuer og Storhamar-nykommer Mikael Zettergren selvsikkert.

- Spise, sove, trene og reise

Og seier ble det.

Tredjeperiodens eneste scoring var nemlig signert Jacob Berglund, som ladet kanonen etter en Stavanger-glipp og dundret 5-3 vakkert opp i motsatt kryss.

Storhamar utliknet dermed NM-finaleserien til 1-1, og fredag venter en ny finalekamp på den trange isflata i Stavanger.

- Nå skal vi spise, sove, trene og reise. Det blir ikke mye dødtid fram mot fredag, men vi kan kanskje se litt video fra i dag og gjøre smågrep. Men det er ikke noe spesielt og stort vi må jobbe med, for det meste var bra i dag, avslutter Mads Hansen fornøyd.

Storhamars lag:

Målvakt: Andrew Engelage (Daniel Jørgensen)

1. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Linus Johansson, Jacob Berglund, Luke Moffatt.

2. rekke: Adrian Saxrud Danielsen, Lars Løkken Østli - Joakim Jensen, Christian Larriveé, Eirik Skadsdammen.

3. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Jimmy Andersson - Pål Johnsen, Mads Hansen, Martin Gran.

4. rekke: Andreas Øksnes, Simen Sveen - Ole Petter Øvergaard, Lars Erik Hesbråten, Vetle Lindstad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.