Hamar
Ordene kommer fra Christian Larrivée. I går sto kanadieren med Storhamars beste håndledd fram som grovarbeideren.
Mens lagkameratene noterte flere lekre mål, var det han og Eirik Skadsdammen som kriget inn sitt mål, «game winning goal» til 3-2.

«Nye», gamle Storhamar

Slik er nye Storhamar. En for alle, alle for en. Ingen er noe mer verdt enn andre, enten du er Nathan Martz eller heter Trygve Hillestad, og er omskolert back.
- Vi har funnet noe vi ikke hadde i fjor. Nå jobber vi r... av oss hver gang vi er på isen. Og vi har selvtillit. Vi tåler å komme under, sier Christian Larrivée.
Men stopp litt, og se på lagoppstillingen. Med Mads Hansen ute, stilte Storhamar med identisk lik spillerstall på isen som forrige sesong, med unntak av Lars Erik Hesbråten. Laget som i fjor kunne tape for hvem som helst.
«Nye» Storhamar er med andre ord gamle Storhamar. På papiret.
Forskjellen er bare at seks seirer på rad har gjort noe med det mentale. Tankene som er medspillere i medgang, og motspillere i motgang. Trener Michael Smithurst vet akkurat hvilket øyeblikk som har gitt mest energi:

Startet på Jordal

- Det var når vi ledet på Jordal, og de tok oss igjen. De var fikk vinnermålet 40-50 sekunder igjen vokste vi mye som lag. Da skjønte vi at det er slik vi må opptre og spille som en enhet. Løperne jobber knallhardt hjem, og backene gjør det enkelt og trygt. Vi har ikke råd til at en av de fem utespillerne våre på isen begynner å gjøre tingen utenom planen, vi må følge mottoet ett lag - én retning, sier Smithurst.

Yngstemann viste vei

Men det begynte som nevnt litt trått i den første perioden. Gjestene scoret på et lompeskudd fra blålinja som traff kroppen til en medspiller og gikk inn.
Pucken var på vei utenfor.
Storhamar svarte med to stolpeskudd og mange spillere som ville veldig mye. Nesten for mye.
Så kom det inn en unggutt som var 18 år og en måned torsdag. Yngste drage på isen i går. I sitt første bytte leverte Ole Petter Øvergaard akkurat det som manglet litt. En iskald, og brilliant pasning som spilte fri Jimmy Andersson som scoret.
2. periode startet på samme måte. Heldig Lillehammer-scoring via skøyta til Andreas Øksnes i en periode med bra trøkk fra gjestene.
Det var siste gang det var stille i Hamar OL-Amfi i går kveld. Da Nathan Martz tok ned pucken med den ene hånda, fikk levert den til sitt eget kølleblad, og slått pucken inn på volley til 2-2 midt i andre periode, eksploderte det blant over 3.000 på tribunen, og energien smittet ut på isen.
Storhamar så seg aldri tilbake, senket skuldrene, koste seg og underholdt.
Serieledere kan det etter å ha slått Lillebror.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.